Γιορτές στο Ministry με νέα λίστα cocktail12-04-2017 16:28   

ΣΠΑΡΤΗ. Το ξεκίνημα της εορταστικής περιόδου είναι γεγονός! Οι #bartenders του #ministrymusichall ετοίμασαν μια ολοκαίνουργια λίστα #cocktail που από σήμερα θα μπορείτε να απολαύσετε!!!  Καλές γιορτές!! #drink_responsibly #happy_holydays

Τι είναι πραγματικά ένα cocktail, τι σημαίνει η λέξη και από πού προέρχεται; Ώρα να ξεδιαλύνουμε το πέπλο μυστηρίου που καλύπτει αυτά τα

ποτά…

Πότε ανακαλύφθηκε το cocktail; Ο σαφής ορισμός του «cocktail» καταγράφηκε για πρώτη φορά το 1803 στο «The Balance and Columbian Repository» στο Hudson της Νέας Υόρκης, που ανέφερε ως «cocktail» ένα τονωτικό αλκοολούχο υγρό που αποτελείται από κάθε είδους ζάχαρη, νερό και bitters. Λέγεται ότι η λέξη αυτή ακούστηκε για πρώτη φορά στην Αμερική τον Απρίλιο του 1803 σε μια έκδοση του «The Farmers’ Cabinet», ενώ στην Αγγλία λίγο νωρίτερα, το 1798 στο «The Morning Post and Gazetteer» του Λονδίνου. Σήμερα, η λέξη «cocktail» χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια κατηγορία αλκοολούχων ποτών  με πολλά συστατικά που διαχωρίζεται από τα υπόλοιπα είδη ποτών στους καταλόγους των μπαρ όλου του κόσμου. Κάποιες φορές στο παρελθόν χαρακτηρίζονταν λανθασμένα και ως «Martinis» επειδή πολλά cocktails σερβίρονται σε ποτήρι martini.

Τα τελευταία 10-15 χρόνια διεθνώς έχει γίνει μεγάλη πρόοδος στη μελέτη και γνώση των cocktails, τόσο σε σχέση με την ιστορία τους, όσο και με πειραματισμούς στη σύνθεσή τους. Έτσι οι περισσότεροι σήμερα κατανοούν ότι cocktail είναι ένας συνδυασμός από αλκοολούχο ποτό, νερό ή πάγο, ζάχαρη ή κάτι αντίστοιχο και bitters.

Η αλήθεια είναι ότι από τη στιγμή που φτιάχνονται υπέροχες γεύσεις συνδυάζοντας πολλά συστατικά, γιατί να τα χαλάσουμε στο όνομα που θα αποκαλούμε αυτό το ποτό; Έτσι κι αλλιώς τα πράγματα εξελίσσονται και πιθανώς σε μερικά χρόνια να έχουμε επαναπροσδιορίσει τον όρο cocktail ή να έχουμε εφεύρει έναν άλλο πιο ταιριαστό για την περίσταση.

Προς το παρόν, η λέξη cocktail χαρακτηρίζει ιδανικά αυτά τα συνδυαστικά, ευφάνταστα και νόστιμα ποτά που λατρεύουμε να απολαμβάνουμε στο Ministry.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ