ΝΕΑΠΟΛΗ. Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών και νέων με αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) του Δήμου Μονεμβασίας διοργανώνει την προβολή της ταινίας «Η Θεωρία των Πάντων».

Η προβολή της ταινίας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Απριλίου στις 18.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί bazaar πασχαλινών δημιουργιών των παιδιών και νέων του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ.

Λίγα λόγια για την ταινία
Η εκπληκτική ανθρώπινη ιστορία ενός από τα μεγαλύτερα μυαλά που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα, του Στίβεν Χόκινγκ, ξεδιπλώνεται στη βιογραφική αυτή ταινία χάρη στη μοναδική ερμηνεία του Έντι Ρέντμεϊν που τον υποδύεται συγκλονιστικά.

Η ταινία βασίζεται σε υλικό από το βιβλίο της πρώην συζύγου του, Τζέιν Χόκινγκ (στην ταινία την υποδύεται σε μια εξαιρετικά ισορροπημένα ανθρώπινη ερμηνεία η Φελίσιτι Τζόουνς) «Traveling to Infinity: My Life with Stephen Hawking».

Ας ακολουθήσουμε, λοιπόν, τα βήματα του Στίβεν Χόκινγκ από το 1963, τότε που σπουδάζει στο Κέιμπριτζ, όπου γνωρίζει και ερωτεύεται τη συμφοιτήτρια και μετέπειτα σύζυγό του Τζέιν Γουάιντ, μέχρι τη συνεχιζόμενη, από τα 21 του χρόνια έως και σήμερα μάχη του, μετά τη διάγνωσή του με τη Νόσο του Κινητικού Νευρώνα που τον καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι, επιτρέποντάς του την επικοινωνία μόνο μέσω συσκευής ομιλίας. Παράλληλα παρακολουθούμε τις καινοτόμες και αιχμηρές απόψεις του Χόκινγκ για τη Φυσική και κυρίως την πρωτοποριακή έρευνά του που προκάλεσε το θαυμασμό των καθηγητών του και τελικά οδήγησε στην ρηξικέλευθη θεωρία του για το σύμπαν. Παράλληλα βλέπουμε και τη γεμάτη αγάπη, περίπλοκη σχέση του με τη γυναίκα που τον στήριξε σε όλα τα πρώτα δύσκολα χρόνια προκειμένου εκείνος να συνεχίσει να ψάχνει την μια και μοναδική αιτιολογική εξίσωση για το Σύμπαν και το Χρόνο.

Διάρκεια: 123’