ΛΑΚΩΝΙΑ. Ο Δημήτρης Σιάχος, συμπολίτης μας από τους Μολάους, διαγνώστηκε με καρκίνο λίγο μετά τα 20 του χρόνια. Τότε, το 1998, του είπαν πως πάσχει από μη ιάσιμη μορφή καρκίνου και του απέδωσαν πολύ μικρό προσδόκιμο ζωής.

Εδώ και έναν περίπου χρόνο, ο Δημήτρης Σιάχος παλεύει ξανά με μια μεταστατική και ιδιαίτερα επιθετική μορφή καρκίνου. Αυτή τη δεύτερη μάχη όμως αποφάσισε να τη δώσει δημόσια.

Δημιούργησε έτσι το δίκτυο «Win Cancer» για να μοιράζεται με τον κόσμο την εμπειρία του, να μιλά ανοιχτά για τον καρκίνο που τελικά αντιμετωπίζεται, να δίνει δύναμη και ελπίδα, να ενημερώνει και να εμψυχώνει παίρνοντας, δι’ αυτού του τρόπου, κι αυτός δύναμη.

Μέσα από το Win Cancer ο Δημήτρης Σιάχος λέει «Είμαι σίγουρος ότι με τη βοήθεια του Θεού, την αγάπη των ανθρώπων, με πίστη και ελπίδα, όλα τα εμπόδια ξεπερνιούνται». Και προσπαθεί. Στο πλαίσιο των δράσεων που αναπτύσσει μέσα από αυτό το δίκτυο που μετρά δεκάδες χιλιάδες φίλους, ο Δημήτρης Σιάχος κλείνοντας ένα χρόνο μάχης με τον καρκίνο, επιχειρεί τη δημιουργία τράπεζας αίματος.

Το Win Cancer λοιπόν, στα πρώτα γενέθλιά του μας καλεί να χαρίσουμε λίγο από το χρόνο μας δίνοντας αίμα στην δική του τράπεζα αίματος χαρίζοντας τελικά ζωή. Η Τράπεζα αίματος έχει Νοσοκομεία αναφοράς τον Άγιο Σάββα, το Μποδοσάκειο Πτολεμαΐδας και το Νοσοκομείο της Σπάρτης και αποδέκτες όλους αυτούς τους συνανθρώπους μας που πολεμούν τον καρκίνο.

Η αιμοδοσία μπορεί να πραγματοποιηθεί σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας με τον κωδικό της τράπεζας 13917 έως το Σάββατο 8 Απριλίου.