ΣΠΑΡΤΗ. Ο συμπολίτης Διονύσης Θωμάς εκτιμά και αποτιμά (στο facebook) τη συμβολή των ΜΜΕ στην ενημέρωση των Λακώνων πολιτών. Συλλήβδην καταδικάζει τα ΜΜΕ. Εντυπωσιάζει η ευχέρεια με την οποία όταν αποφασίζει να τα καταδικάσει τα βάζει όλα στο ίδιο σακί…
Και για να λέμε την αλήθεια δεν είναι ο μόνος.
Η εκδήλωση για τα «Κόκκινα Δάνεια» - εκδήλωση που δεν κάλυψαν τα ΜΜΕ - προβλήθηκε έντονα, πριν γίνει, προκειμένου οι πολίτες να γνωρίζουν πότε και που θα γίνει κι έτσι να την παρακολουθήσουν και να ωφεληθούν.

Σε ότι μας αφορά προβάλαμε ότι θα γίνει η εκδήλωση σε ραδιόφωνο, site και τηλεόραση.
Αυτό που μάλλον ζητά ο κ Θωμάς είναι να γίνει καταγραφή της εκδήλωσης προκειμένου να προβληθεί εκ των υστέρων. Αυτό είναι κυρίως ρόλος της τηλεόρασης. Στη τηλεόραση Best που εκπροσωπούμε προβλήθηκε η ίδια εκδήλωση που έγινε σε άλλες πόλεις της Πελοποννήσου την ίδια ημέρα. Ωστόσο οι διοργανωτές θα μπορούσαν να μεριμνήσουν η εκδήλωση να βιντεοσκοπηθεί και το υλικό να διανεμηθεί στα ΜΜΕ για να προβληθεί.

Ο κ. Θωμάς δεν είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει ότι την ίδια ημέρα Δευτέρα 27/2/17 ο εργαζόμενος σε ΜΜΕ της Λακωνίας έπρεπε να βρεθεί:
Ώρα 08:00 το πρωί στην ραδιοφωνική εκπομπή
Ώρα 10:00 στη σύνταξη των site
Ώρα 12:00 στη συνέντευξη Τύπου της ΕΑΣ Λακωνίας
Ώρα 15:00 στη σύσκεψη της Περιφέρειας για το νέο Μουσείο
Ώρα 17:00 στη σύνταξη της τηλεόρασης
Ώρα 19:00 στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης
Ώρα 19:30 στην εκδήλωση για τα Κόκκινα Δάνεια
Ώρα 21:00 στο δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης

Τώρα που γνωρίζει ίσως αναθεωρήσει την άποψή του και μας πει το «εύγε» όχι ειρωνικά αλλά ειλικρινά. Στα 8 χάσαμε το 1, κατάκοποι και εξουθενωμένοι. Ούτε οι πραγματικές μπαταρίες των μηχανών δεν προλάβαιναν να επαναφορτιστούν.

Άλλωστε αν δεν το γνωρίζει θα πρέπει να μάθει ότι τα ΜΜΕ της περιφέρειας, και επι Κυβέρνησης Σύριζα, δεν εισπράττουν το δικαίωμά τους από την κρατική διαφήμιση αλλά και από τις προβλεπόμενες δαπάνες προβολής των Έργων της Ε.Ε., έσοδο που θα μπορούσε να συντηρήσει το προσωπικό των ΜΜΕ, ώστε να υπάρχει η ευχέρεια να καλύπτονται τα πάντα.