ΣΠΑΡΤΗ. Yπάρχουν κάποιες στιγμές στη ζωή μας που είναι μοναδικές και ανεπανάληπτες. Αυτό που νιώσαμε την 25η Μαρτίου 2017 στη Σπάρτη ξεπέρασε τα συνηθισμένα, υπερέβη τα γνωστά συναισθήματα και ξεχείλισε ως δάκρυ θαυμασμού και αγάπης…
Ήταν η στιγμή που πέρασαν από μπροστά μας τα παιδιά μας, των ειδικών σχολείων της Σπάρτης.
Για κάποιους ίσως γροθιά στο στομάχι. Για άλλους μια ευκαιρία να αναθεωρήσουν τα όρια της ευτυχίας και το χρώμα της δυστυχίας.

Παιδιά που νιώθουν μόνο χαρά και υπερηφάνεια γιατί συμμετέχουν στην Εθνική γιορτή. Ενθουσιασμένα και ευτυχισμένα γιατί συμμετέχουν και αυτά στη μεγάλη αυτή στιγμή ισότιμα.

Ντυμένα με τις Εθνικές φορεσιές, την νύκτα δεν κοιμήθηκαν από την προσμονή. Την ημέρα σκορπούσαν χαμόγελα κι έδιναν ελπίδα στην Ελλάδα της απόγνωσης.

Τα κοιτάς και παίρνεις δύναμη και αυτά σε ρωτούν με τα μάτια αν τ’ αγαπάς…

Σε κοιτούν και ξάφνου βγαίνει ο ήλιος της ανθρωπιάς.

Τα κοιτάς και λες και κυλά μπροστά σου ήρεμος ο ποταμός της ζωής…

Δείτε τον κόσμο πως τα χειροκροτεί ασταμάτητα. Δείτε κάποιους αξιωματικούς που αφήνουν τα ξίφη τους για να χειροκροτήσουν… Δείτε τον Δήμαρχο πως νιώθει το χειροκρότημα. Δείτε τον βουλευτή που τα χαιρετά. Δείτε τον άλλο βουλευτή που βγάζει τα γυαλιά του… Όρθιος ο Μητροπολίτης. Δείτε τον γ.γ. να χειροκροτεί από την εξέδρα της Πολιτείας η οποία δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνά…

Σε πόσα μάτια δεν κύλησε το δάκρυ της χαρμολύπης όταν οι μαθητές των Ειδικών Σχολείων, παρελαύνοντας, στήριξαν την Ελλάδα δηλώνοντας παρουσία και διαλαλώντας ότι στη ζωή όσο παλεύεις και αγωνίζεσαι προχωράς και νικάς. Τα εμπόδια, τα προβλήματα και οι αδικίες είναι για τον άνθρωπο…

Δείτε τον Λεωνίδα, που προηγείται στο Δημοτικό Σχολείο. Τόσο δύναμη στην ψυχή που είναι να ζηλεύεις!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα αυτά τα παιδιά, αλλά και σε εκείνα που δεν ήταν στην παρέλαση, αλλά δίνουν τον δικό τους αγώνα, σαν αλάνθαστοι πρεσβευτές μας στον κόσμο και στο Θεό.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους δασκάλους και καθηγητές τους που κάθε χρόνο, κάθε μέρα, κάθε λεπτό είναι εκεί και στηρίζουν και οδηγούν τα παιδιά μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εκείνους που τους απλώνουν το χέρι για να κάνουν την κοινωνία μας πιο ήσυχη και πιο έντιμη μπροστά σε αυτό που είναι διαφορετικό αλλά τόσο αληθινό και δυνατό.

Παιδιά μας ξέραμε πόσο σας αγαπάμε, αλλά δεν ξέραμε πόσο δυνατά…
Σας ευχαριστούμε!