Είναι βέβαιο πως η ελληνική ένομη τάξη μπορεί να προστατέψει τον Έλληνα από κάθε επίθεση που εξελίσσεται εναντίον του από το δημόσιο και πολλούς οργανισμούς και φορείς, αρκεί να επιδείξει το απαραίτητο σθένος, να φωνάξει, να βρει λογικούς υποστηρικτές ανάμεσα στους περισσότερους συνεργάτες του συστήματος και να αγωνιστεί για τη δικαίωση του.

Αυτό δείχνει και η πρόσφατη περίπτωση που αποκάλυψα, περί της ισχύος όλων των εφ'όρου ζωής πιστοποιητικών αναπηρίας που έχουν εκδοθεί πριν την έναρξη λειτουργίας των ΚΕΠΑ, τα οποία ισχύουν νόμιμα, παράγοντας διαρκώς και κατά πάντων νομικά αποτελέσματα υπέρ του κατόχου τους, αλλά και η ακόλουθη περίπτωση με τη σφραγίδα του Σ.Τ.Ε.

Το Σ.Τ.Ε. δέχτηκε ότι αν η Δευτεροβάθμια Επιτροπή θεωρεί ότι το ποσοστό αναπηρίας πρέπει να είναι μικρότερο, απλά απορρίπτει την προσφυγή και δεν μειώνει, αλλά αποδέχεται το αρχικό ποσοστό. Η απόφαση του αναφέρει συγκεκριμένα πως κακώς το ΙΚΑ απέρριψε αιτήσεις της ασφαλισμένης για σύνταξη μερικής αναπηρίας επειδή η Δευτεροβάθμια Υγειονομική Επιτροπή μείωσε τα ποσοστά αναπηρίας (από 50 σε 25%).

Κατά το ΣτΕ το δικαίωμα για σύνταξη λόγω αναπηρίας δεν συναρτάται με καθαρά αντικειμενικά κριτήρια γύρω από τον ιατρικό καθορισμό ορισμένου ποσοστού ανικανότητας προς εργασία, αλλά με την αδυναμία του ασφαλισμένου να κερδίζει τα αναγκαία μέσα προς βιοπορισμό.

Με αφορμή και αυτή την απόφαση του Σ.Τ.Ε., ο Πρόεδρος του Σωματείου ΑμεΑ Λακωνίας Τάκης Αλεξανδράκης, με σχετική ανακοίνωσή του, παροτρύνει όλους τους Έλληνες να μην αποδέχονται χωρίς καμιά αντίδραση τις όποιες αιτιάσεις από όπου και αν προέρχονται. Τους καλεί να αναζητούν γνήσιους βοηθούς, ακέραιους συνεργάτες οι οποίοι με τη δύναμη της γνώσης τους θα μπορέσουν να τους οδηγήσουν στην λύση των προβλημάτων τους.