ΣΠΑΡΤΗ. Την Παρασκευή 10 Μαρτίου, στην εκπομπή «Καλοί μου άνθρωποι» με την Εύα Νικολοπούλου και στο ραδιόφωνο NOTOS 94.9FM βρέθηκε η Δημοτική Σύμβουλος Σπάρτης κ. Ελένη Μεντή.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού και του τραχήλου της μήτρας που πραγματοποιούνται στην Κινητή Μονάδα της Ελληνικής Ογκολογικής Εταιρείας που βρίσκεται στην πόλη της Σπάρτης σε συνεργασία με το Δήμο Σπάρτης από τις 20 Φεβρουαρίου.

Η Κινητή Μονάδα θα βρίσκεται εδώ όσο υπάρχουν γυναίκες που θέλουν να εξεταστούν, σημείωσε η κ. Μεντή επιβεβαιώνοντας πως υπάρχουν πολλές γυναίκες που έχουν ως σήμερα εξεταστεί και πολύ περισσότερες που έχουν κλείσει ραντεβού.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων οι γυναίκες παίρνουν επί φυσιολογικού δείγματος με προσωπική επιστολή ενώ, σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση τηλεφωνικά. Η Ελληνική Ογκολογική Εταιρεία μάλιστα έχει προβλέψει την κάλυψη των περαιτέρω εξετάσεων που μπορεί να χρειαστούν σε κάποιες γυναίκες είτε μπορούν να πραγματοποιηθούν στο Νοσοκομείο της Σπάρτης είτε απαιτείται η μεταφορά των γυναικών στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι οι ενδιαφερόμενες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα επικοινωνώντας με το Δήμο Σπάρτης κατά τις εργάσιμες ημέρες 9.00-14.00 στο τηλέφωνο 27310 27216 (Μπλάνα Χριστιάννα).

Τέλος, η κ. Μεντή ανακοίνωσε την διεξαγωγή ημερίδας για την Πρόληψη των δυο αυτών μορφών καρκίνου την Τετάρτη 22 Μαρτίου το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Σπάρτης με ομιλητή τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ογκολογικής Εταιρείας.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη της κ. Μεντή στο Video που ακολουθεί: