ΛΑΚΩΝΙΑ. Ο Τάκης Αλεξανδράκης, πρόεδρος του Σωματείου ΑμεΑ Λακωνίας, μετά την πρόσφατη επιτυχία που σημείωσε ως συνήγορος πολίτη που διεκδικούσε την αναγνώριση του εφ’όρου ζωής; Πιστοποιητικού αναπηρίας του που είχε εκδοθεί πριν το 2011 από την Πολιτεία, δίνει οδηγίες και συμβουλές προς όλους όσους αντιμετωπίζουν αντίστοιχο πρόβλημα.

Οι οδηγίες του κ. Αλεξανδράκη λοιπόν έχουν ως εξής:

«Αμέσως μετά την προφορικά δηλωθείσα άρνηση του αρμοδίου δημοσίου υπαλλήλου να δεχτεί το ισχύον εφ' όρου ζωής πιστοποιητικό αναπηρίας σας το οποίο έχει εκδοθεί πριν τον Σεπτέμβριο του 2011, και το οποίο κατέχεται νόμιμα πρέπει να ενεργήσετε ως εξής:

Να καταθέσετε άμεσα γραπτή αίτηση με την οποία θα ζητάτε να γίνει δεκτό το εν λόγω πιστοποιητικό αναπηρίας σας.

Επίσης θα πρέπει να σημειώσετε πως στην περίπτωση που το πιστοποιητικό αναπηρίας σας δεν γίνει δεκτό η δημόσια υπηρεσία θα πρέπει να σας απαντήσει εγκαίρως, εγγράφως και τεκμηριωμένα, για τους λόγους και βάσει ποιών νόμων απορρίπτει ένα νόμιμο επίσημο έγγραφο του ελληνικού κράτους όπως το πιστοποιητικό αναπηρίας που τους προσκομίζετε.

Τέτοιο απορριπτικό έγγραφο αδυνατεί να εκδώσει μια δημόσια υπηρεσία και συνεπώς θα αναγκαστεί να αποδεχτεί το εφ' όρου ζωής πιστοποιητικό αναπηρίας που προσκομίζετε (όπως ακριβώς προβλέπει και η ελληνική νομοθεσία)».