Υλικά (για 4 άτομα)

• 5 κολοκύθια
• 3 μελιτζάνες φλάσκες
• 2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 φλιτζ. μπύρα
• 1 αυγό
• Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
• Αλάτι

Παρασκευή
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια και τα κόβουμε σε λεπτές μακρόστενες φέτες. Βάζουμε τις μελιτζάνες σε μία λεκάνη με αλατισμένο νερό για ½ ώρα. Τις ξεπλένουμε και τις στραγγίζουμε καλά, μαζί με τα κολοκύθια. Τα πασπαλίζουμε όλα με λίγο αλάτι.
Ρίχνουμε σε μία λεκάνη το αλεύρι, προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο, την μπύρα, λίγο αλάτι και τα ανακατεύουμε, μέχρι να γίνουν χυλός.
Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι λάδι και αφήνουμε να κάψει. Βουτάμε μία μία τις φέτες στο χυλό και τις τηγανίζουμε, μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, ώστε να στραγγίξουν, και τις σερβίρουμε σε πιατέλα.

Συμβουλή: Αν θέλουμε να πάρουν τα λαχανικά γεύση από φρέσκο θυμάρι, ρίχνουμε ένα κλωνάρι στο λάδι και, μόλις ροδίσει, το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα. Στη συνέχεια, τηγανίζουμε τα λαχανικά.