Ποιες είναι οι βασικές εκτιμήσεις του Χρήστου Μαραφάτσου για την Προεδρία του Ντόναλντ Τράμπ!
Τον ομογενή επιχειρηματία Χρήστο Μαραφάτσο έχει επιλέξει το επιτελείο του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ως σύνδεσμο με την ελληνοαμερικανική κοινότητα.

Ο Χρήστος Μαραφάτσος είναι οικονομολόγος και ιδρυτής του Blue Sky Capital με έδρα την Ουάσιγκτον. Το 2011, ανακηρύχθηκε από το περιοδικό Business Week o τρίτος καλύτερος νέος επιχειρηματίας στην Αμερική κάτω των 25. Είναι γεννημένος και μεγαλωμένος στο Μέριλαντ και είναι ένα από τα τρία παιδιά μιας οικογένειας που κατάγεται από τη Λακωνία και τη Χίο.

Με εισήγηση του Mάικλ Κόχεν, ενός εκ των στενών συμβούλων του Ντόναλντ Τραμπ, του ανατέθηκε να χειριστεί κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου όλα τα ζητήματα που συσχετίζονται με την εκστρατεία και την πολιτική των ΗΠΑ και αφορούν την ελληνοαμερικανική κοινότητα που με βάση την τελευταία απογραφή του 2010 αριθμεί 1, 27 εκατ. (το 0,4% του πληθυσμού των ΗΠΑ).

Ομογενειακές οργανώσεις και η Αρχιεπισκοπή Αμερικής θεωρούν ότι η στατιστική απογραφή δεν αποτυπώνει το πραγματικό νούμερο και ότι ο συνολικός πληθυσμός με ελληνικές ρίζες αγγίζει τα 3 εκατομμύρια πολίτες.
Η ελληνοαμερικανική κοινότητα επηρεάζει, σε κάποιο βαθμό, το εκλογικό αποτέλεσμα, τόσο λόγω της οικονομικής της ισχύος που διαχρονικά αποτελεί σε εκλογικές αναμετρήσεις το μεγαλύτερο όπλο της, (κατατάσσεται στην δεύτερη πιο πλούσια κοινότητα στην Αμερική), όσο και στο γεγονός ότι είναι πρώτη σε επίπεδο μόρφωσης.

Όπως έχει δηλώσει ο συμπατριώτης μας Χρήστος Μαραφάτσος «στηρίξαμε τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ κι εκείνος πρέπει να ανταποδώσει την υποστήριξη του προς την κοινότητα. Συμφωνούμε με τον Τραμπ και τις λύσεις του σε ό,τι αφορά την ενδυνάμωση των κοινοτήτων, την ενθάρρυνση για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την υποστήριξη των μικρών επιχειρήσεων και τη στήριξη των αρχών της πίστης και της οικογένειας.
Στόχος μας είναι να δοθεί στήριξη και λύση ώστε να ανακάμψει η Ελλάδα σε οικονομικό επίπεδο, να προτρέψουμε ώστε να γίνουν προσπάθειες από μεριάς των ΗΠΑ ώστε να βοηθήσουν στην προώθηση των επενδύσεων και φυσικά να πιέσουμε για μια δίκαιη λύση στο Κυπριακό.

Ο Τραμπ είναι ο Πρόεδρος που θα στηρίξει την επιχειρηματικότητα, θα αγωνιστεί για το πιστεύω μας και τη θρησκεία, κάποιος που κατανοεί την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα αλλά που, πάνω απ’ όλα, αναγνωρίζει την οικονομική ευκαιρία και το άξιο εργατικό μας δυναμικό. Αναγνωρίζει ότι εκπροσωπούμε μια σημαντική χώρα που χρειάζεται βοήθεια. Είναι ο πρόεδρος που αναγνωρίζει την ανησυχία και την επικίνδυνη φύση των παράνομων μεταναστών. Ο Τραμπ είναι υπέρ της νόμιμης μετανάστευσης. Τα χρήματα που κέρδισε στη ζωή του τα κέρδισε επενδύοντας στις εθνικές κοινότητες. Δεν μπορεί ένας εκατομμυριούχος να είναι ρατσιστής... Ένας πρόεδρος που αναγνωρίζει τις συνεχείς προσπάθειες της Τουρκίας να εξισλαμίσει και να καταλάβει την αδελφή χώρα μας, την Κύπρο.

Ο Τραμπ είναι ο βασιλιάς του χρέους. Γνωρίζει από χρέη και τα καταλαβαίνει. Είναι εκατομμυριούχος και έκτισε την αυτοκρατορία του βασιζόμενος στα χρέη. Ξέρει πώς να χειριστεί τέτοια θέματα με επιτυχία. Ο Τραμπ ενδιαφέρεται να υποστηρίξει την Ελλάδα στο θέμα του χρέους και εμείς ως κοινότητα πρέπει να προωθήσουμε το θέμα.

Ο Μπαράκ Ομπάμα δεν ήταν ένας κακός πρόεδρος. Όμως η πλειοψηφία των Ελληνοαμερικανών είναι Ρεπουμπλικάνοι. Τα πιστεύω τους για τις επιχειρήσεις, τη μετανάστευση και την θρησκεία ταυτίζονται με τις αρχές των Ρεπουμπλικάνων. Όμως, είτε υποστηρίζεις Δημοκρατικούς είτε Ρεπουμπλικάνους θα πρέπει να προωθήσουμε τα θέματα της κοινότητας. Όπως λέω συχνά στην Αμερική υπάρχει ένα δικομματικό σύστημα αλλά έχουμε μία κοινότητα να υπηρετήσουμε. Όσο για την Χίλαρι Κλίντον βρέθηκε στο παρελθόν σε ανώτατα αξιώματα, αλλά δεν πρόσφερε τίποτα στην κοινότητα».