Αποστολή στο Λας Βέγκας, Παναγιώτης Μαρκίδης

Μία νέα, υβριδική έκδοση του, έτσι ή αλλιώς εντυπωσιακού, XPS 13 παρουσιάζει αυτές τις μέρες στο Λας Βέγκας η Dell. Με την πλήρη αναδίπλωση της οθόνης μετατρέπεται σε Windows tablet και προσφέρεται για την κατανάλωση περιεχομένου –είτε πρόκειται για την προβολή εγγράφων και παρουσιάσεων, είτε για την παρακολούθηση βίντεο.

Πρόκειται για ένα αρκετά ελαφρύ (1,22 κ.) και σχετικά λεπτό laptop (το πάχος του δεν ξεπερνά τα 13,8 χιλιοστά). Συνοδεύεται από μικρό φορτιστή τύπου smartphone. Έτσι, το συνολικό πακέτο θα εκτιμήσουν ειδικά όσοι θέλουν να το έχουν συνέχεια μαζί τους και να μην φορτώνονται έξτρα βάρος στην πλάτη.

Στις μικρές για την διαγώνιο της οθόνης διαστάσεις συμβάλει και ο σχεδιασμός InfinityEdge, με τα πολύ μικρά περιθώρια γύρω από την οθόνη (μόλις 5,2 χιλιοστά) των 13,3 ιντσών. Για την ψύξη των επεξεργαστών Intel Core i5 και Core i7 7ης γενιάς η Dell χρησιμοποιεί παθητικό σύστημα επιτυγχάνοντας την αθόρυβη λειτουργία του υπολογιστή. Το Dell XPS 13 2-in-1 μπορεί να εξοπλιστεί με 16 Gb RAM καθώς και με solid state drive ως και 1 Tb.

Διαθέτει αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων, card reader και δύο USB 3.0 Type-C θύρες, εκ των οποίων η μία είναι συμβατή με το πρότυπο Thunderbolt 3.

Πηγή: news247