Νέο Σοκ! Η μητέρα του κακοποιημένου Νεκτάριου ήταν θύμα κακοποίησης...

Η 23χρονη μητέρα στα 11 χρόνια της είχε κακοποιηθεί από τον πατέρα της, γεγονός που είχε καταγγελθεί αλλά κανένας δεν αντέδρασε…12-01-2017 11:08   

To notospress.gr με προσοχή και επιμονή ενημερώνει τους αναγνώστες για την υπόθεση του μικρού Νεκτάριου – Γιώργου, που κακοποιημένος από την ίδια την μητέρα του νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσκομείο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού». Κρίναμε ότι τέτοιες υποθέσεις δεν πρέπει να έχουν διάρκεια ημέρας αλλά είναι αναγκαίο να αναδεικνύονται ως κύρια θέματα.


ΣΚΑΛΑ. Η αναφορά του notospress.gr τόσο στην μητέρα όσο και στην αδιάφορη Λακωνική κοινωνία ενόχλησε αλλά και προβλημάτισε. Δυστυχώς για μια ακόμα φορά επιβεβαιωνόμαστε και μάλιστα με τον πιο τραγικό τρόπο.
Το «Χαμόγελο του Παιδιού» επισημαίνει ότι είναι από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του μικρού Νεκτάριου. Ωστόσο αυτό που σοκάρει είναι το γεγονός ότι η συγκεκριμένη κακοποίηση ήταν προδιαγεγραμμένη…

Σήμερα ο Ανακριτής Σπάρτης έκρινε προσωρινά κρατούμενη τη μητέρα και ελεύθερο, με περιοριστικούς όρους, τον σύντροφο. Η μητέρα θα οδηγηθεί είτε σε σωφρονιστικό, είτε για λόγους υγείας, σε κάποιο ανάλογο ίδρυμα.

Από την πρώτη στιγμή που δημοσιεύτηκε η τραγική ιστορία με την βάναυση κακοποίηση του 3χρονου αγοριού από την ίδια του τη μητέρα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κινητοποιήθηκε άμεσα και κοινωνική λειτουργός του οργανισμού βρέθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτης & Αγλαΐα Κυριακού» όπου δηλώθηκε η διαθεσιμότητα του οργανισμού τόσο με τις υπηρεσίες του όσο και με το εξειδικευμένο προσωπικό του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2006 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είχε λάβει ανώνυμη καταγγελία από ευαισθητοποιημένο πολίτη στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» για την κακοποίηση και παραμέληση μιας 11χρονης από τον ίδιο της τον πατέρα σε περιοχή της Λακωνίας. Άμεσα είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες και οι αρμόδιες αρχές της περιοχής όπως γίνεται για κάθε καταγγελία που λαμβάνει «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Δυστυχώς το παιδί δεν απομακρύνθηκε από το ακατάλληλο περιβάλλον που ζούσε.

Η 11χρονη θύμα κακοποίησης είναι σήμερα η 23χρονη μητέρα θύτης που βασάνισε το 3χρονο παιδί της!

Θα υπήρχε άραγε η ίδια κατάληξη αν τότε οι αρμόδιες αρχές, οι κρατικοί φορείς, οι κοινωνικές υπηρεσίες, η πρόνοια καθώς και η κοινωνία είχαν αγκαλιάσει εκείνο το κακοποιημένο παιδί;

Θα υπήρχε άραγε η ίδια κατάληξη αν τότε η 11χρονη απομακρυνόταν από την οικογένειά της και μεγάλωνε σε ένα ασφαλές περιβάλλον στο οποίο θα απολάμβανε όλα τα απαραίτητα για την υγιή σωματική, ψυχολογική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξή της;

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχοντας μεγαλώσει, με σεβασμό και στοργή, περισσότερα από 750 παιδιά θύματα κακοποίησης στα Σπίτια του κι έχοντας αποκτήσει τεράστια εμπειρία στις επιπτώσεις της κακοποίησης στην ψυχή ενός παιδιού σπάει τον κύκλο της Βίας, σπάει την αλυσίδα της Κακοποίησης και αντιμετωπίζει ολιστικά τα φαινόμενα κάθε μορφής βίας απέναντι στα παιδιά. Και αυτό επιτυγχάνεται μέσω πλήθους υπηρεσιών που επεκτείνονται σε τρεις βασικούς άξονες: την Πρόληψη, την Παρέμβαση και τη Θεραπεία.


Για οποιοδήποτε περιστατικό αφορά σε παιδί θύμα βίας καλέστε στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056».

Για συμβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά και ενήλικες καλέστε την «Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ