ΣΠΑΡΤΗ. O Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ.) Σπάρτης σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Σ. Νοτιοανατολικής Λακωνίας πραγματοποιούν την Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2017 την πρώτη ορεινή πεζοπορική εξόρμηση του νέου έτους, με αφετηρία τον Αγ. Ιωάννη Μονεμβασίας και προορισμό τον πετρόχτιστο και εγκαταλελειμμένο οικισμό του Λογγαρίου που αποτελεί ένα μικρό διαμάντι αρχιτεκτονικού και ιστορικού ενδιαφέροντος.

Πρόκειται για πορεία και από τη νέα διαδρομή από το Λογγάρι προς την Μικρή Τούρλα (580μ)) η οποία χαράχτηκε πρόσφατα από τον Ε.Ο.Σ. ΝΑ.Λ., στην προσπάθεια που κάνει για να εμπλουτίσει το ήδη υπάρχον δίκτυο μονοπατιών στην περιοχή.

Η καινούρια αυτή διαδρομή προσφέρει μια ιδιαίτερη οπτική γωνία του βράχου της Μονεμβασιάς αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Επιδαύρου Λιμηράς. Επιστροφή από τα ίδια.
Οι ώρες πορείας είναι 4.30- 5. Ο βαθμός δυσκολίας είναι Α+ (Εύκολη - Μέτρια)

Απαραίτητα για τη συμμετοχή η καλή φυσική κατάσταση και, επιπλέον, λόγω των προβλέψεων για χαμηλές θερμοκρασίες και εν γένει έντονες χειμερινές συνθήκες, ο κατάλληλος ρουχισμός (σκούφος, γάντια, αδιάβροχο –αντιανεμικό τζάκετ κλπ).

Η αναχώρηση θα γίνει από το Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης στις 7.15 το πρωί της Κυριακής. Η συνάντηση με τους ορειβάτες του Ε.Ο.Σ. ΝΑ.Λ. θα γίνει στο Σουπερ Μάρκετ «Αφοι Παναγιωτόπουλοι» στους Μολάους, στις 8.30.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στους συντονιστές: Ντίνα Τυροβολά (6977285633) και Σπύρο Λιναρδάκη (6973537944), το αργότερο ως το μεσημέρι του Σαββάτου.