Σε άρθρο Άραβα δημοσιογράφου που δημοσιεύθηκε χθες στο Al Jazeera, φιλοξενείται δήλωσή του βουλευτή Λακωνίας και πρώην υφυπουργού Άμυνας κ. Θανάση Δαβάκη σχετικά με το τουρκικό πρόγραμμα απόκτησης αεροσκαφών τύπου F-35.

Τα κύρια σημεία της δήλωσης είναι:
« Η Ελλάδα διαχρονικά λαμβάνει και θα συνεχίσει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της εδαφικής της ακεραιότητας και τη διαφύλαξη των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, έναντι όλων των απειλών, από όπου και αν αυτές προέρχονται. Με το δεδομένο αυτό, δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η διατήρηση της υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας του ελληνικού αμυντικού συστήματος και η ταχεία προσαρμογή του σε τεχνολογικές ή άλλες εξελίξεις που επηρεάζουν την περιφερειακή κατανομή ισχύος θα συνεχίσουν να αποτελούν πάγια και διαρκή χαρακτηριστικά της ελληνικής πολιτικής ασφαλείας.
Το θέμα της απόκτησης από την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία (THK) αεροσκαφών τύπου F-35 είναι γνωστό στην ελληνική πλευρά εδώ και πολλά χρόνια. Συνεπώς, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δε θα βρεθούν αιφνιδιασμένες όταν, μετά το 2018, αρχίσει η διαδικασία ένταξης των αεροσκαφών αυτών στην δύναμη της THK.»

Δείτε το δημοσίευμα εδώ.