Μια εκδήλωση γεμάτη μουσική με εκπαιδευτικά στοιχεία και με γνώμονες τη φιλία, την ελευθερία, τον σεβασμό, το θάρρος, την πίστη, την υπομονή, την στήριξη και πάνω από όλα την αληθινή Αγάπη.

ΣΠΑΡΤΗ. Το Εθνικό Ωδείο Παράρτημα Σπάρτης γιόρτασε τα Χριστούγεννα μαγικά, μουσικά και με την Μαγική Χρυσή Φλογέρα της Ουρανίας Μπούρτζινου την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016. Ήταν μια πολύ καλή εκδήλωση διάρκειας πέντε ωρών στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Σπάρτης. Συμμετείχαν σ’ αυτήν καθηγητές, σπουδαστές ,μουσικά σύνολα, χορωδίες, αφηγητές και εικαστικοί. Την εκδήλωση παρακολούθησαν επώνυμοι από τον χώρο της τέχνης.

Μια εκδήλωση γεμάτη μουσική με εκπαιδευτικά στοιχεία και με γνώμονες τη φιλία, την ελευθερία, τον σεβασμό, το θάρρος, την πίστη, την υπομονή, την στήριξη και πάνω από όλα την αληθινή Αγάπη.Η έντονη και συνεχής μουσική παρουσία του Μότσαρτ αλλά και του Μπετόβεν, του Σοπέν, του Μπάριος, της Βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής, του Θεοδωράκη, του Χατζιδάκι, του Βιβάλντι, που έπαιζαν τα παιδιά ηλικίας 8-20 ετών από τη Σπάρτη, τη Νεάπολη, το Γύθειο, τη Μονεμβασιά αλλά και τη Ρόδο, το μοναδικό ευρηματικό και ποιοτικό θέαμα των αφηγητών στο παραμύθι της Ουρανίας Μπούρτζινου, οι εικαστικές παρεμβάσεις έδωσαν ένα χαρούμενο και εορταστικό μήνυμα πως η μουσική λειτουργεί σαν μια "γέφυρα" που ενώνει ανθρώπους, καταλύοντας όλα τα σύνορα!

90 χρόνια το Εθνικό Ωδείο (Κεντρικό Ίδρυμα Αθήνας) κρατά σταθερά τις αξίες και την παράδοσή του από τον ιδρυτή του μεγάλο μουσουργό Μανώλη Καλομοίρη, παρέχοντας έγκυρες και ολοκληρωμένες μουσικές σπουδές σε κάθε γωνιά της Ελλάδας καθώς και καλλιτεχνικές ευκαιρίες σε διεθνές επίπεδο. Στηρίζει και προβάλλει με επιτυχία την ελληνική μουσική δημιουργία εντός κι εκτός ελληνικών συνόρων. Το Παράρτημά μας στη Σπάρτη είναι πιστό σε αυτές τις αξίες και αναπτύσει το έργο αυτό με την ίδια δυναμική.