Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» εμπιστεύονται οι αναγνώστες του notospress.gr για την δημιουργία του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης. Το 73% δηλώνει αισιόδοξο και το 27% απαισιόδοξο για την πρόοδο της υπόθεσης.

ΣΠΑΡΤΗ. To 73% των αναγνωστών του notospress.gr εκφράζει την αισιοδοξία του για την δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στη Σπάρτη. Από τους 158 αναγνώστες οι 116 πιστεύουν ότι θα προχωρήσει. Το 27% δηλώνει απαισιόδοξο!

Στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι αξιοπρόσεκτο το γεγονός ότι μεγάλο ποσοστό εμπιστεύεται για τη δημιουργία του Μουσείου το Ιδρυμα «Νιάρχος» (65 πολίτες από τους 116) περίπου το 60%. Ελάχιστη είναι η εμπιστοσύνη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και σχετικά χαμηλή στους Φορείς της πόλης και στην Ε.Ε.

Στο ερώτημα «Είσαι αισιόδοξος/η για την κατασκευή και λειτουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στη Σπάρτη και σε ποιόν θα ανέθετες την πρωτοβουλία;» οι αναγνώστες απάντησαν:

ΝΑΙ: 73% (116 ψήφοι)

ΟΧΙ 27% (42 ψήφοι)

Στην απάντηση ΝΑΙ οι 116 έδειξαν να εμπιστεύονται:

ΝΑΙ Ιδρυμα Νιάρχος 41% (65 ψήφοι)

ΝΑΙ Δήμο Σπάρτης 8% (13 ψήφοι)

ΝΑΙ Ομογενειακό λόμπυ 6% (10 ψήφοι)

ΝΑΙ Υπ. Πολιτισμού 6% (9 ψήφοι)

ΝΑΙ Φορείς της πόλης 4% (7 ψήφοι)

ΝΑΙ Ευρωπαική Ένωση 4% (7 ψήφοι)

ΝΑΙ Περιφ. Πελ/νησου 3% (5 ψήφοι)

Το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του να χρηματοδοτήσει την Μελέτη του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου αλλά από την εποχή εκδήλωσης αυτού του ενδιαφέροντος έχει μεσολαβήσει μεγάλο χρονικό διάστημα με ταυτόχρονη περιπλοκή της υπόθεσης.