Με την ταινία «World Mad» που έχει σαν θέμα τα Κύθηρα του 21ου αιώνα κέρδισε το 1ο βραβείο στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Ολυμπίας η Κινηματογραφική Ομάδα του ΓΕΛ Κυθήρων.

ΚΥΘΗΡΑ. Στο 19ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Ολυμπίας συμμετείχε φέτος το Γενικό Λύκειο Κυθήρων με την κινηματογραφική του ομάδα.

Η ταινία τους «World Mad» απέσπασε το 1ο βραβείο στην Κατηγορία Γ (ηλικίες 17-20) του Ελληνικού Τμήματος της 16ης Camera Zizanio καθώς και το βραβείο της Σχολής Σταυράκου.

Πρόκειται για ταινία που δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου από τους νέους των Κυθήρων που θέλησαν να φωτίσουν «τα Κύθηρα του 21ου αιώνα, τα Κύθηρα της απουσίας και της φαντασίας, για τα Κύθηρα της καθημερινότητας αλλά και του μη πραγματικού», σύμφωνα με τους δημιουργούς της.

Την Κινηματογραφική Ομάδα του Λυκείου Κυθήρων αποτελούν οι μαθητές Άντζελα Μουτσολάρι, Βρεττός Σάμιος, Γεωργία Βίλα, Δημήτρης Γκίκας, Διονυσία Τσιμπέρη, Μάνος Δαπόντες, Μανώλης Κουμέσος, Μαρίνα Τριφύλλη, Μυρτώ Τρακάδα, Ολγκέρσα Ζενελάι, Ολυμπία Κασιμάτη, Σταύρος Μητρολάρης, Στέλλα Ζαφειρίου, ο καθηγητής τους Δημήτρης Λεβέντης και ο κινηματογραφιστής Γιώργος Διδυμιώτης.

Λίγα λόγια για την ταινία
Ο Άρης, νέος καλλιεργημένος και ευαίσθητος, που έχει πρόσφατα μετεγκατασταθεί στα Κύθηρα με τους γονείς του, φαίνεται να αντιμετωπίζει προβλήματα που για να τα αντιμετωπίσει…

Στην ταινία παίζουν οι Άντζελα Μουτσολάρι, Σάμιος Βρεττός, Γεωργία Βίλα, Γιώργος Διδυμιώτης, Δημήτρης Γκίκας, Δημήτρης Λεβέντης, Διονυσία Τσιμπέρη, Μάνος Δαπόντες, Μανώλης Κουμέσος, Μαρίνα Τριφύλλη, Μυρτώ Τρακάδα, Ολγκέρσα Ζανελάι, Ολυμπία Κασιμάτη, Σταύρος Μητρολάρης και Στέλλα Ζφειρίου.