Για θράσος και για ευθύνες κάνουν λόγο οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Λακωνίας καθιστώντας υπόλογο τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη. Ενώ πληθαίνουν οι καταγγελίες για ολιγωρία των Υπηρεσιών της Περιφέρειας στη δακοκτονία ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λακωνίας καταγγέλλει.

ΣΠΑΡΤΗ. Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λακωνίας καταγγέλλει στους Λάκωνες μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους την στάση των εκπροσώπων της ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΕ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ στο Περιφερειακό Πελοποννήσου συμβούλιο. Όπως αναφέρεται στην καταγγελία οι πάραπάνω «βάζοντας πλάτη στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη, που αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την ελλιπή δακοκτονία φέρνοντας με αυτόν τον τρόπο τους ελαιοπαραγωγούς του Νομού μας στην καταστροφή, δικαιολόγησαν και υποστήριξαν ότι έκαναν σωστά την δουλειά τους και έριξαν το φταίξιμο στους ίδιους τους παραγωγούς. Ξέραμε από την αρχή ότι ο κ. Τατούλης και η παρέα του υποστηρίζουν μόνο τα συμφέρονται των μεγάλων επιχειρηματιών, αλλά τόσο θράσος πάει πολύ».

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι τονίζουν:
«Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δίκια αιτήματα μας που αφορούν την επιβίωσή μας.
Θα πάρουν την απάντηση μέσα από το Οργανωμένο Αγροτικό Κίνημα και από την ολοένα κλιμάκωση των αγώνων μας.
Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους σε ανυποχώρητο αγώνα ενάντια σε Κυβερνήσεις – ΕΕ – ΚΑΠ.»

Οι αγορτοκτηνοτρόφοι της Λακωνίας διεκδικούν:
- Εδώ και τώρα αποζημίωση στο 100% της καταστροφής από το δάκο.
- Να αναλάβει εξολοκλήρου το ΥΠΑΑΤ τη δακοκτονία.
- Να μην επιβαρυνθούν οι ελαιοπαραγωγοί το κόστος της δακοκτονίας, και όσοι έχουν είδη πληρώσει το ποσοστό μέσα από τα τιμολόγια πώλησης να τους επιστραφούν άμεσα.

[Η αγροτική στήλη του notospress.gr υποστηρίζεται από την ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΒΑΣΟΣ και ΣΙΑ ΕΕ ε.ο. Σπάρτη – Γυθείου 153]