Η Κάθοδος των Δωριέων είναι το κατ’ εξοχήν κοσμοϊστορικό γεγονός στον ανθρώπινο χρόνο. Στη νέα σειρά των προκείμενων Σεμιναρίων του Απόστολου Πιερρή, εμπνευσμένων από τη Σπάρτη για τη Σπάρτη, σκοπός είναι, πρώτον, η εις βάθος μελέτη της Δωρικής ουσίας του Ελληνισμού. Ενδιαφέρουσα εκδήλωση την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στη Σπάρτη.

ΣΠΑΡΤΗ. To Iνστιτούτο Φιλοσοφικών Ερευνών ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 στις 8μ.μ. στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης θα ομιλήσει ο Δ/ντής του Ινστιτούτου Απόστολος Πιερρής με θέμα: Η εποχή της μεγάλης μεταβολής, η κατάρρευση του Μυκηναϊκού Συστήματος και η κάθοδος των Δωριέων.

Η Κάθοδος των Δωριέων στην Πελοπόννησο (και στις Νότιες Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα και Καρία) αποτελεί τη χρονολογική και συστατική αρχή του κυρίως Ελληνισμού ως πολιτισμικού Άξονα της Ιστορίας. Το Πριν και το Μετά αποκτούν νόημα σε σχέση με το θαύμα της Ελληνικής τελειότητας. Υπ’ αυτήν την έννοια (και δεδομένου του ότι η πολιτισμική μορφή συνιστά το Άνυσμα της Ιστορίας που καθορίζει τις πολιτικοστρατιωτικές εξελίξεις στις σημαντικές δομές τους και τα μονιμότερα αποτελέσματά τους), η Κάθοδος των Δωριέων είναι το κατ’ εξοχήν κοσμοϊστορικό γεγονός στον ανθρώπινο χρόνο. Στη νέα σειρά των προκείμενων Σεμιναρίων, εμπνευσμένων από τη Σπάρτη για τη Σπάρτη, σκοπός είναι, πρώτον, η εις βάθος μελέτη της Δωρικής ουσίας του Ελληνισμού.

Διαβάστε περισσότερα εδώ