Το Φυλλικόν Πρωτέλαιο Σακελλαρόπουλου πήρε το Ασημένιο Βραβείο - SILVER MEDAL. Αυτή η μεγάλη διάκριση στον φετινό διαγωνισμό, τον 3ο BIOLNOVELLO 16 / 17 , αποτελεί το 55ο παγκόσμιο βραβείο των "Ελαιώνων Σακελλαρόπουλου" ,το 8ο παγκόσμιο βραβείο για το ΦΥΛΛΙΚΟΝ πρωτέλαιο καθώς και το 17ο βραβείο του 2016.

ΣΠΑΡΤΗ. «Μεγάλη δικαίωση στην πιο δύσκολη χρονιά της ελληνικής ελαιοκομίας των 70 τελευταίων ετών...Τιμή μας....!» Έτσι ανακοινώνει το 55ο βραβείο του ο Γιώργος Σακελλαρόπουλος, που μάλιστα το αφιερώνει στον γιό του.

[Για τις διακρίσεις και την στρατηγική που ακολουθούν οι «Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου» φιλοξενήθηκαν στην εκπομπή του ΣΚΑΙ Ready Business του με τον Νίκο Υποφάντη.]

H ελαιοκομική χρονιά 2016 /2017, ξεκίνησε με μια μεγάλη παγκόσμια βράβευση για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου.

Στις 25 -27 Νοέμβριου 2016, διεξήχθη στην Ιταλία και στην πόλη Μπολόνια , ο 3ος BIOLNOVELLO 2016 / 2017 που είναι ο παγκόσμιος διαγωνισμός «φρέσκων» βιολογικών ελαιόλαδων της νέας σαιζόν με κριτές γευσιγνώστες ελαιόλαδου διεθνούς κύρους (expert panel tasters).

Οι συμμετοχές ήταν από πολλές χώρες του κόσμου όπως Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Κροατία κλπ, αλλά κυρίαρχα από την Ιταλία λόγω εντοπιότητας, με συμμετοχή από εξαιρετικές περιοχές όπως η Σικελία Τοσκάνη, η Πουλία, η Σαρδηνία ,η Καλαβρία, η Ουμβρία, κλπ.

Τα αποτελέσματα ανακοινωθήκαν προ ημερών και οι βιολογικοί «ελαιώνες Σακελλαρόπουλου» αξιολογήθηκαν - τιμήθηκαν με πολύ υψηλή βαθμολογία κατακτώντας το ασημένιο βραβείο για το βιολογικά ελαιόλαδο τους της νέας σαιζόν

Ο Γιώργος Σακελλαρόπουλος αναφέρει σχετικά:
«Αυτή η μεγάλη διάκριση στον φετινό διαγωνισμό, τον 3ο BIOLNOVELLO 16 / 17 , αποτελεί το 55ο παγκόσμιο βραβείο των "Ελαιώνων Σακελλαρόπουλου",το 8ο παγκόσμιο βραβείο για το ΦΥΛΛΙΚΟΝ πρωτέλαιο καθώς και το 17ο βραβείο του 2016 για τους ελαιώνες μας.

Το ΑΣΗΜΕΝΙΟ βραβείο του ΦΥΛΛΙΚΟΝ πρωτέλαιο, αποτελεί για εμένα και τους συνεργάτες μου, μια μεγάλη επιβράβευση και δικαίωση της προσπάθειας μας ειδικά την φετινή ελαιοκομική χρονιά 2016 /2017, μιας και είναι η χειρότερη ελαιοκομική χρονιά για τα ελληνικά ελαιόλαδα των τελευταίων 70 ετών.

Θα ήθελα να αφιερώσω αυτό το ιδιαίτερο για εμένα βραβείο στον γιό μου Νίκο Σακελλαρόπουλο, για την μεγάλη χαρά που μου έδωσε, πριν ένα μήνα, με την ορκωμοσία και την απόκτηση του πτυχίου του χημικού -μηχανικού στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης».

Οι ελαιώνες Σακκελαρόπουλου για μια ακόμα φορά διαφημίζουν το Λακωνικό ελαιόλαδο στην παγκόσμια κοινότητα και αυτό δεν πρέπει να περνά απαρατήρητο, όπως και οι διακρίσεις κάθε λακωνικού ελαιόλαδου και προϊόντος.