Με σχετική ανακοίνωσή του ο Στ. Αραχωβίτης διαβεβαιώνει πως σήμερα θα πραγματοποιηθούν οι πληρωμές της Βιολογικής Γεωργίας 13-14 με καθυστέρηση σε περισσότερους από 450 δικαιούχους

ΛΑΚΩΝΙΑ. Σήμερα αναμένεται, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Κυβερνητικού Λάκωνα Βουλευτή κ. Σταύρου Αραχωβίτη, να πιστωθούν στους λογαριασμούς των βιοκαλλιεργητών της Λακωνίας τα χρήματα για το Μέτρο 214 Βιολογική Γεωργία για το έτος 2013 που αφορούν το δεύτερο έτος της 5ετίας. Η πληρωμή αφορά ποσό 1.027.000€ και περισσότερους από 450 παραγωγούς.

Πρόκειται για την δεύτερη πληρωμή που θα γίνει μέσα σε λίγες ημέρες ακολουθώντας την πληρωμή των βιοκαλλιεργητών για το δεύτερο έτος της παράτασης (2013). Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Αραχωβίτη, και η πληρωμή του έτους 2014 του ιδίου μέτρου εντός του τρέχοντος έτους.

Στην ανακοίνωση ο κ. Αραχωβίτης παραδέχεται ότι οι πληρωμές του Μέτρου 214 «επανεκκινούν με μεγάλη καθυστέρηση» ενώ σημειώνει ότι τα «κακώς κείμενα της προβληματικής προκήρυξης του 2011 ως Πρόεδρος του Συλλόγου Γεωπόνων μαζί με τους Βιοκαλλιεργητές της Λακωνίας είχαμε από τότε επισημάνει». «Ωστόσο, καθώς δεν είναι δυνατό να επιστρέψουμε τον χρόνο πίσω στο έτος εκείνο, κατορθώσαμε, μετά από σκληρή δουλειά, να ελαχιστοποιήσουμε τις απώλειες χρημάτων προς τους δικαιούχους βιοκαλλιεργητές. Τα προβλήματα τα οποία παραμένουν, θα συνεχίσουν να επανεξετάζονται μέσω των ενστάσεων και τα περισσότερα από αυτά θα επιλυθούν», καταλήγει η ανακοίνωση.