Με την ευχή το νέο Δ.Σ. να συνεχίσει την προάσπιση των συμφερόντων τόσο του κλάδου των διδασκάλων όσο και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συγκροτήθηκε σε σώμα η νέα διοίκηση του Συλλόγου «Πλήθων» στη Σπάρτη.

ΣΠΑΡΤΗ. Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στον χώρο του 5ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. και Ε.Ε. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λακεδαίμονος «Ο Πλήθων».

Συνολικά ψήφισαν 226 εκπαιδευτικοί, 219 ήταν τα έγκυρα ψηφοδέλτια, 6 λευκά και 1 άκυρο. Πριν από τη διαδικασία εκλογής προηγήθηκε η Συνέλευση κατά την οποία υπήρξαν και ισχυρές αντιπαραθέσεις και πολιτικές αψιμαχίες. Διάχυτη ήταν η εντύπωση ότι αναμετρήθηκαν φορείς πολιτικών ιδεών που ταυτίζονται με κομματικούς χώρους. Η αναμέτρηση είχε επίσης αμυδρά χαρακτηριστικά των προσώπων που είτε υπηρέτησαν, είτε υπηρετούν είτε διεκδικούν τη θέση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, γεγονός που δεν είναι αθέμιτο αρκεί να περιορίζεται στο μέτρο που πρέπει και να μην βλάπτει τα συμφέροντα του κλάδου αλλά και της Εκπαίδευσης γενικότερα. Κατά τις συζητήσεις ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς διαπιστώθηκε ότι πρέπει να δίνεται μεγαλύτερη ένταση στην έγκαιρη ενημέρωση των εκπαιδευτικών τόσο προεκλογικά όσο και κατά τη διάρκεια της θητείας κάθε Δ.Σ..

Η επικράτηση της Ανεξάρτητης Κίνησης Εκπαιδευτικών ήταν καταλυτική με δεύτερη την ενδιαφέρουσα παράταξη Δημοκρατική Προοδευτική Κίνηση και τρίτη τη δύναμη που στηρίζει το ΠΑΜΕ

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΟΣ κατέλαβε 4 έδρες,

η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λακεδαίμονος 2 έδρες και

η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ, 1 έδρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δ. Σ. του Πλήθωνα εκδόθηκαν και 2 ψηφίσματα, το πρώτο για την πλήρη προστασία της μητρότητας στις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς (ομόφωνα) και δεύτερο για την προσμέτρηση της ώρας σίτισης σε όλους τους εκπαιδευτικούς (κατά πλειοψηφία).

Το Δ.Σ. του Πλήθωνα στην ανακοίνωσή του ευχαριστεί θερμά τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης Νίκο Κουφό, «που με το κύρος και την εμπειρία του συνέβαλλε τα μέγιστα στην επιτυχία των εργασιών, καθώς και τις συναδέλφισσες Κυριαζάκου Σταυρούλα, Βρέλλη Ευγενία και Βέρρα Μαρία, που συγκρότησαν την εφορευτική επιτροπή και επέδειξαν υποδειγματική συνέπεια και αίσθημα προσφοράς».

Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016, στα γραφεία του συλλόγου συγκροτήθηκαν σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και η Ελεγκτική Επιτροπή.

Διοικητικό Συμβούλιο:

Πρόεδρος: Σαρακίνη Κονδυλία

Αντιπρόεδρος: Στρατηγάκης Μιχαήλ

Γενικός Γραμματέας: Καψάλης Θεόδωρος

Ταμίας: Ρουμελιώτης Γεώργιος

Μέλος: Κοκκονός Αντώνιος

Μέλος: Δαράκη Ελένη

Μέλος: Καλομοίρης Γεώργιος


Ελεγκτική Επιτροπή:

Πρόεδρος: Μουρούτσος Κωνσταντίνος

Γραμματέας: Χάρακα Βαρβάρα

Μέλος: Χονδρός Παναγιώτης