Οταν ορισμένα..... «μυστικά» της Φύσης..... «ξεκλειδώνουν»...μπορούν πράγματι να αποδείξουν και επιστημονικά το μεγαλείο της...! Οι αναλύσεις των πλέον ειδικών στην ελιά δίνουν μια παγκόσμια πρωτιά στις βιολογικές ελιές Σακαλλαρόπουλου.

ΣΠΑΡΤΗ. Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου ανακοίνωσαν τα νέα επιστημονικά δεδομένα που "βρέθηκαν" στους επιτραπέζιους εμπορικούς τύπους ελιών τους, σε έρευνα και ανάλυση του ΕΚΠ Αθηνών ( Φαρμακευτικό τμήμα / τμήμα Φαρμακογνωσίας και Χημείας φυσικών προιόντων ) σε συνεργασία με το World Olive Center. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι έχουν παρουσιάσει τα υψηλότερα ποσοστά τυροσόλης και υδροξυτυροσόλης , σε σχέση με όλους τους εμπορικούς τύπους επιτραπέζιων ελιών, που έχουν αναλυθεί από το 2005 έως σήμερα , παγκοσμίως.

Βιολογικές ελιές Σακελλαρόπουλου
Αποτελέσματα

Έως 1112 μg/Kg Τυροσόλη και έως 1690 μg/Kg Υδροξυτυροσόλη

Ο μέσος όρος όλων των υπολοίπων εμπορικών δειγμάτων ελιών που αναλύθηκαν έως σήμερα είναι 134 μg/Kg Τυροσόλη και 244 μg/Kg Υδροξυτυροσόλη

Σχόλιο - σύγκριση
Ποσοστά τυροσόλης 9 φορές περισσότερα από τον μέσο όρο σε σχέση με όλα τα εμπορικά δείγματα ελιών που αναλύθηκαν από το 2005 έως σήμερα.
Ποσοστά υδροξυτυροσόλης 7 φορές περισσότερα από τον μέσο όρο σε σχέση με όλα τα εμπορικά δείγματα ελιών που αναλύθηκαν από το 2005 έως σήμερα.

Σημειώνεται ότι η τυροσόλη και η υδροξυτυροσόλη είναι ουσίες στις οποίες έχουν αποδοθεί αντιοξειδωτικές και καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες.

Συμπέρασμα
Η ημερήσια κατανάλωση 2-4 γραμμαρίων απο τα αναλυθέντα δείγματα παρέχει περισσότερη ποσότητα από 5 mg υδροξυτυροσόλης και τυροσόλης και αντιστοιχεί στην κατανάλωση 20 gr λαδιού που προστατεύει απο την οξείδωση των λιπιδίων του αίματος, σύμφωνα με τον κανονισμό 432 / 2012 της Ευρωπαικής Ένωσης. Απλοποιώντας το, θα λέγαμε ότι ημερήσια κατανάλωση πέντε (5) μόνο από αυτές τις ελιές προσφέρει μεγαλύτερη ποσότητα αυτών των ουσιών από τα όρια που θέτει ο κανονισμός 432 / 2012 .

Επισήμανση
Οι αναλύσεις έγιναν με την μέθοδο NMR (Nuclear Magnetic Resonance - Πυρηνικος Μαγνητικος Συντονισμος ) που ανακάλυψε η ομάδα του καθηγητή Δρ. Μαγιάτη Προκόπη , στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ( Φαρμακευτικό τμήμα - τμήμα Φαρμακογνωσίας και Χημείας φυσικών προιόντων ) όπου μπορεί να μετρηθεί η περιεκτικότητα στα υγειοπροστατευτικά αυτά συστατικά , τον οποιο ο Γιώργος Σακελλαρόπουλος ευχαριστεί προσωπικά καθώς και όλη την υπόλοιπη ομάδα επιστημόνων-συνεργατών του.