Από 13 δικά της κανάλια θα εκπέμπει η ΕΡΤ από την 1η Δεκεμβρίου οπότε απαιτείται επανασυντονισμός των δεκτών. Οι κάτοικοι της Λακωνίας πρέπει να επανασυντονίσουν τις τηλεοράσεις τους από 1η Δεκεμβρίου για να βλέπουν ΕΡΤ. Η Λακωνία πρέπει να συντονιστεί στο Κανάλι 22.


ΛΑΚΩΝΙΑ. Παύει από την 1η Δεκεμβρίου η εκπομπή των καναλιών της ΕΡΤ μέσω της DIGEA σε 13 σημεία εκπομπής, στα οποία η ΕΡΤ έχει τοποθετήσει δικούς της ψηφιακούς πομπούς, με προσδοκώμενο όφελος για την κρατική τηλεόραση μεσοσταθμικά, στα 26.000 €/μήνα.

Στις περιοχές αυτές, για τη λήψη των νέων συχνοτήτων των προγραμμάτων της ΕΡΤ απαιτείται, για όσους δεν το έχουν κάνει ήδη, επανασυντονισμός των δεκτών. Η Λακωνία πρέπει να συντονιστεί στο κανάλι 22.

Σε σχετικό πίνακα που δημοσίευσε το site Left.gr αναφέρονται τα σημεία αυτά και τα αντίστοιχα κανάλια εκπομπής του τηλεοπτικού σήματος της ΕΡΤ αλλά και τα κανάλια των οποίων θα παύσει η λειτουργία. Μεταξύ αυτών και το κανάλι εκπομπής που βρίσκεται στη Ρειχιά, στην Αναβρυτή και στα Κύθηρα.