Υλικά
Για το κότσι

1 κότσι χοιρινό ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
1 κρεμμύδι ξερό στα 4
2 καρότα σε ροδέλες
2 στικ από σέλερυ
θυμάρι φρέσκο
1 φύλλο δάφνης
αλάτι και πιπέρι

Για τις φακές

λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο
250 γρ. φακές ψιλές
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 στικ σέλερι ψιλοκομμένο
φρέσκο μαιντανό για το σερβίρισμα
αλάτι και πιπέρι

Παρασκευή

Για το κότσι

Το ξεπλένουμε καλά. Το βάζουμε σε κατσαρόλα με όλα τα υλικά και αρκετό νερό ώστε να το σκεπάζει και το αφήνουμε να βράσει για 3 ώρες… στο τέλος θα έχει γίνει πάρα πολύ μαλακό το κρέας και θα διαλύεται..
Το αφήνουμε να κρυώσει στο ζουμί του.

Για τις φακές

Καλό είναι να δώσουμε μια βράση στις φακές και να τις σουρώσουμε. Κρατάμε σε ένα μπολ.
Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Βάζουμε τα λαχανικά και σοτάρουμε για λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε μέσα τις φακές. Προσθέτουμε 1 λίτρο από το ζωμό του χοιρινού, τα μυρωδικά μας και βράζουμε για μισή ώρα ή μέχρι οι φακές μας να είναι έτοιμες. Προς το τέλος βάζουμε αλάτι.
Λίγο πριν ετοιμαστούν οι φακές αφαιρούμε το λίπος και τα κόκαλα από το κότσι και κάνουμε το κρέας μικρά κομμάτια με το χέρι μας.
Ανακατεύουμε τις φακές με το κρέας και αν θέλουμε προσθέτουμε και άλλο ζωμό!

Tip
Αφαιρέστε το επιπλέον λίπος με μια κουτάλα πριν ρίξετε μέσα τις φακές!