Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνολογίας, Οικονομίας και Διοίκησης στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Σημαντικοί ομιλητές, ενδιαφέρουσες εισηγήσεις και χρήσιμα συμπεράσματα.

TΡΙΠΟΛΗ. Στα πλαίσια του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου Τεχνολογίας, Οικονομίας και Διοίκησης που διεξήχθη στην Τρίπολη στις 1 - 2 Νοεμβρίου 2016, τιμήθηκε το Ανώτατο Συμβούλιο Προσωπικού (ΑΣΕΠ), καθώς και ο Πρόεδρος του κ. Ι. Καραβοκύρης που ήταν και ο κεντρικός ομιλητής στην εναρκτήρια τελετή.
Θέμα του Συνεδρίου ήταν η «Αξιοποίηση της Τεχνολογίας στη Δημόσια Διοίκηση». Τίτλος της ομιλίας του κ. Ι. Καραβοκύρη ήταν «Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ».

Καταπληκτική διοργάνωση και πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις. Πρόεδρος του Συνεδρίου ήταν η Επίκ. Καθηγήτρια Αθηνά Λαζακίδου του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Πιο συγκεκριμένα παρευρέθηκαν στην Τρίπολη οι εξής:
• κ. Ιωάννης Καραβοκύρης - Πρόεδρος, Επίτιμος Πρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου
• κ. Διονύσιος Λασκαράτος - Αντιπρόεδρος, πρώην Αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και νυν Γενικός Επίτροπος Επικρατείας Ελεγκτικού Συνεδρίου
• κ. Ηλίας Νικολόπουλος - Αντιπρόεδρος, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
• κ. Αθανάσιος Παπαϊωάννου - Αντιπρόεδρος, Δικηγόρος, πρώην Γενικός Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων.

Επίσης η Γενική Διευθύντρια του ΑΣΕΠ κ. Καλλιόπη Σταγκα, καθώς και οι σύμβουλοι του ΑΣΕΠ κ. Βασιλική Ρέππα, κ. Μαρία Λάμπρη, ο Δρ. Κωνσταντίνος Σιασιάκος και πολλοί άλλοι εργαζόμενοι του τιμώμενου φορέα.

Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ κ. Ι. Καραβοκύρης παρέλαβε από τον Πρύτανη του Πανεπ. Πελοποννήσου καθ. Κ. Μασσέλο το βραβείο-κάδρο ως εκπρόσωπος του φορέα, που έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού ως ουσιαστικός μηχανισμός ελέγχου των προσλήψεων στο Δημόσιο με γνώμονα τη διαφύλαξη της αρχής της αξιοκρατίας, της αμεροληψίας, της διαφάνειας και τη θωράκιση του κράτους δικαίου.

Επίσης ο Πρύτανης του Πανεπιστημιου Πελοποννήσου Καθ. Κ. Μασσέλος του απένημε και τιμητική πλακέτα στον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ κ. Ι. Καραβοκύρη για την πολύτιμη προσφορά του στη Δημόσια Διοίκηση.

Παρόντες στην τελετή έναρξης ήταν ο Προϊστάμενος στο Νομικό Γραφείο της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης Επικ. Καθ. Ακρίτας Καϊδατζής, ο Αντιπεριφερειαρχης Πελοποννήσου κ. Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο Αρχιμανδρίτης πατέρας Θεόκλητος Ντούλιας, ο Διοικητής του Παραναρκαδικού Γενικού Νοσοκομείου Τρίπολης Καθηγητής Πέτρος Τομάρας, η Καθηγήτρια Αγγελική Ρόδη-Burriel, ο Καθηγητής του ΕΜΠ Δημήτριος Κουτσούρης, ο Καθηγητής Παναγιώτης Λιαργκόβας, ο πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Καθηγητής Δημήτριος Θωμάκος και πολλά άλλα μελη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και άλλων ΑΕΙ της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα το Συνέδριο ήταν κατανεμημένο σε 8 θεματικές ενότητες, 3 στρογγυλά τραπέζια, και 5 δωρεάν φροντιστήρια, μοριοδοτούμενα από την ΕΝΕ. Η είσοδος σε όλο το συνέδριο και τον εκθεσιακό χώρο ήταν ελεύθερη.

Μεταξύ των ομιλητών παρευρέθηκαν ακαδημαϊκοί και ερευνητές από τα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της χώρας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο Διευθυντής Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) Δρ. Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Παναγιώτης Πετρόπουλος, ο Διευθυντής Δ/νσης Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου & Δικτυακών Τεχνολογιών Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων «Διόφαντος» Επίκ. Καθ. Μιχάλης Παρασκευάς, ο Πρόεδρος της ΕΣΑΝ Α.Ε. Δρ. Χρυσόστομος Γούναρης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ Α.Ε. Δρ. Αναστάσιος Τάγαρης, ο Πρόεδρος ΔΣ Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων ΜΟΔ ΑΕ, Παναγιώτης Πάντος, ο Δημαρχος Γαλατσίου Γ. Μαρκόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Ι. Φωστηρόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη Δρ. Κ. Τούντας, η κ. Εύη Τατούλη και πολλοί άλλοι αξιόλογοι εισηγητές.

Τέλος πολύ ενδιαφέρουσα κρίθηκε από τους συνέδρους η θεματική ενότητα «Πολιτική Υγείας» που συντόνιζε ο Αναπλ. Καθηγητής Παναγιώτης Πρεζεράκος με προσκεκλημένους ομιλητές τους 2 πρώην Υπουργούς Υγείας κ. Αλέκο Παπαδόπουλο και κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο. Σημειωτέον ότι τελείωσε στις 22:00 και κανένας από τους παρευρισκόμενους δεν αποχώρησε από το αμφιθεάτρο!

Βασικοί χορηγοί και υποστηρικτές του Συνεδρίου ήταν: η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η Vodafone, Uni Systems, SingularLogic, Datamed, Cisco, Marathon Data Systems, και Vidavo, Scienpress, Εκδόσεις Κριτική.

Θερμά συγχαρητήρια στην Πρόεδρο Επίκ. Καθηγήτρια Αθηνά Λαζακίδου και στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Αναμένουμε σύντομα το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνολογίας, Οικονομίας και Διοίκησης που θα διεξαχθεί πάλι στην Τρίπολη σύμφωνα με την ομιλία της Προέδρου Επίκ. Καθ. Αθηνάς Λαζακίδου στην Τελετή Λήξης.

Χορηγός επικοινωνίας ήταν το notospress.gr