Εξελίσσεται σε θεσμό που θα ζήλευαν μεγάλες πόλεις και πολυάριθμές κοινωνίες. Ο λόγος για την Γιορτή Στέλιου Καζαντζίδη που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Σύλλογος Φίλων του στη Λακωνία. Φέτος η 4η Γιορτή είχε το χαρακτηριστικό να ακουστούν τραγούδια του Στέλιου από τον Λεωνίδα Βελή.

ΣΠΑΡΤΗ. Το Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016 , πραγματοποιήθηκε στο κέντρο LEONIDAS PALACE η 4η Γιορτή Στέλιου Καζαντζίδη, που διοργάνωσε ο Σύλλογος των Φίλων Νομού Λακωνίας του αείμνηστου λαϊκού μας βάρδου.

Όπως αναφέρει σε σχετική ενημέρωση ο Γιάννης Μητράκος, η φετινή γιορτή ξεπέρασε σε αριθμητική προσέλευση κάθε προηγούμενη, αφού ο Σύλλογος φρόντισε να καλέσει από την Θεσσαλονίκη τον μεγάλο λαϊκό ερμηνευτή Λεωνίδα Βελή, που η χροιά της φωνής του προσομοιάζει με αυτήν του Καζαντζίδη.

Βασικοί και αναντικατάστατοι συντελεστές, γι’ άλλη μια χρονιά, ήταν οι μουσικοί, οι τραγουδιστές και οι τραγουδίστριες της λαϊκής ορχήστρας του Συλλόγου, που την αποτελούν οι: Κώστας Βεργυρής-μπουζούκι, Γιώργος Κόκκορης - μπουζούκι, Κώστας Κατσέτος - πλήκτρα, Στράτος Χατζηαναστασίου – κιθάρα, Κώστας Φραγκής-μπάσο, Νίκος Σταματάκος - κρουστά, Σπύρος Κουτσοβασίλης - τραγούδι, Φώτης Κωστάκης - τραγούδι, Ειρήνη Χριστοφυλλάκη - τραγούδι, Αθηνά Κοκκόλη - τραγούδι.

Τη βραδιά τίμησε με την παρουσία της ως επίσημη προσκεκλημένη η κα Βάσω Καζαντζίδη, η οποία είναι Επίτιμο Μέλος του Συλλόγου, συνοδευόμενη από την αγαπημένη της κουμπάρα κα Πόπη Τζανιδάκη, ενώ παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Ευάγγελος Βαλιώτης με την σύζυγό του.

Το μεγαλύτερο μέρος της βραδιάς ήταν ένα απάνθισμα από τα καλύτερα τραγούδια του Στέλιου Καζαντζίδη, που σκόρπισαν ρίγη συγκίνησης κι έκαναν κάποιες στιγμές όλη την αίθουσα να τραγουδάει εν σώματι.
Κορυφαία στιγμή η εμφάνιση του Λεωνίδα Βελή που τραγούδησε εκτός των άλλων κι ένα δικό του τραγούδι αφιερωμένο στη μνήμη του Στέλιου. Στο τέλος υπήρξε και χορευτικό πρόγραμμα, που σήκωσε κόσμο στην πίστα του LEONIDAS PALACE.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης διενεργήθηκε κλήρωση λαχειοφόρου αγοράς με δώρα που διέθεσε ο Σύλλογος και τα καταστήματα: ELECTRONET ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ, SUPER MARKET ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΑΒΕΡΝΑ «ΤΟ ΧΑΓΙΑΤΙ» ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΦΑΝΗ,ΘΕΟΛΟΓΟΣ, ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΠΑΡΤΗ, ΚΑΦΕ «ΣΤΑΘΜΟΣ» ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΠΕΚΕΛΗΣ ,ΞΗΡΟΚΑΜΠΙ, ΚΑΦΕ «ΦΑΡΙΣ» ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΞΗΡΟΚΑΜΠΙ, ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ «Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ» ΣΟΥΧΛΕΡΗΣ-ΠΑΝΑΓΑΚΗ, ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΑΝΙΑΤΗΣ, MEGA EURONICS ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΟΥΝΤΑΣ, ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ-ΔΑΝΑ ΧΡΥΣΑΝΘΗ.

Η Γιορτή του Στέλιου Καζαντζίδη έχει καθιερωθεί, από τους ανά την Ελλάδα Συλλόγους των Φίλων του, ως συνέχεια της εορταστικής συγκέντρωσης φίλων και συγγενών, που έκανε κάθε χρόνο για την ονομαστική του εορτή (26 Νοεμβρίου, Αγίου Στυλιανού) ο αξέχαστος Στέλιος Καζαντζίδης, που τα τραγούδια του διατηρούνται επίκαιρα και στην εποχή μας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Στέλιου Καζαντζίδη ευχαριστεί το ξενοδοχείο SPARTA INN και τον υπεύθυνο Δημήτρη Κωνστανταρόγιαννη για την πρόθυμη παραχώρηση χώρου για τις συναντήσεις του Διοικητικού Συμβουλίου. Το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Ευχή όλων: «Και του χρόνου»!

Χορηγός επικοινωνίας ήταν το ραδιόφωνο Νότος 94.9 fm