Γράφει ο Ηλίας Μπόνος

Μπορεί στη ναυσιπλοϊα να ξέρουν να χειρίζονται τον διαβήτη οι διοικούντες το Νοσοκομείο Σπάρτης αλλά στην ιατρική μάλλον τα έχουν κάνει πραγματική «θάλασσα» και μάλιστα τρικυμισμένη.

Εκατοντάδες διαβητικοί από την ευρύτερη περιοχή της Σπάρτης διαμαρτύρονται γιατί δεν υπάρχει πλέον γιατρός για να τους καλύψει.

Μια πάθηση κρίσιμη, που μέσα σε λίγες μέρες μπορεί να επιφέρει τραγικές συνέπειες. Κι όμως το έτος 2016 δεν υπάρχει διαβητολόγος να ανταποκριθεί στα ραντεβού των συμπολιτών που, πέρα απο την καθημερινή τους έννοια, έχουν τώρα να αντιμετωπίσουν και την ανυπαρξία του Κράτους και του ΕΣΥ.

Υποσχέσεις θέλουν στο Νοσοκομείο να γίνεται Διαβητολογικό Κέντρο. Ποιός να το πιστέψει και ποιός μπορεί να περιμένει... Υποσχέσεις που έχουν νόημα (ίσως ακόμα) σε ψηφοφόρους και όχι σε ασθενείς… Ποιός να πιστέψει τους «πλοηγούς» του Νοσοκομείου όταν σήμερα η διαμαρτυρία, δεκάδων καθημερινά διαβητικών ασθενών στους διαδρόμους του Νοσοκομείου, δεν συγκινεί κανέναν… για να δώσει λύση.
Η «απόσπαση» του διαβητολόγου των Μολάων φυσικά δεν είναι λύση… Ας τελειώνουμε κάποτε με το «δάνειο» των Μολάων.
Η εθελοντική εργασία πρόθυμων γιατρών με σχετική εμπειρία είναι λύση αλλά και αυτή ναυαγοσωστική…

Ας πουν λοιπόν στους διαβητικούς συμπολίτες μας: «Ποιός είναι ο προορισμός του σκάφους ΕΣΥ Λακωνίας;». Χωρούν σε αυτό οι πολίτες όπως οι διαβητικοί ή άλλοι είναι για τα αμπάρια και άλλοι για την κουβέρτα...

Ας προσέξουν γιατί έρχεται αντάρα και ανεμοσούρι…
Είναι άδικο το, σταυρό στο νότο, να τον σηκώνουν πάντα οι πολίτες και οι εργαζόμενοι… Κάποτε πρέπει να τον σηκώσουν και οι διοικούντες…

[ Ο υπουργός άραγε τη λύση πρότεινε για το συγκεκριμένο πρόβλημα κατά την πολύωρη συζήτηση στο Νοσοκομείο Σπάρτης...;]

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr