Γιατί οι άνδρες και στη Σπάρτη, αφήνουν μουστάκι κάθε Νοέμβριο; Τι είναι το κίνημα Movember;

Σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα του Άνδρα19-11-2016 12:17   

ΣΠΑΡΤΗ. Αν ρωτούσε κανείς την ομάδα του Perry & George artistic Hair Salon θα μάθαινε. Κάθε Νοέμβριο, πλέον, πολλοί άνδρες αφήνουν μουστάκι… Ο λόγος; Προφανώς θα συμμετέχουν στο κίνημα Movember, που παροτρύνει τους άνδρες κάθε Νοέμβριο να αφήσουν μουστάκι προκειμένου να κινητοποιηθούν στον αγώνα κατά ανδρικών ασθενειών, όπως ο καρκίνος του προστάτη και την κατάθλιψη.

Οπως μας ενημερώνει το  Perry & George artistic Hair Salon η λέξη προέρχεται από τον συνδυασμό του «Mo», σύντμηση από το «μουστάκι» / moustache, και Νοεμβρίου/ November.

Το κίνημα του Movember ξεκίνησε το 2003 από την Αυστραλία με σκοπό να ενθαρρύνει τους άνδρες να κάνουν πιο συχνά εξετάσεις για τον έγκαιρο εντοπισμό του καρκίνου. Ομως, εκτός από ένα ετήσιο check -up , το Movember Foundation ενθαρρύνει τους άνδρες να ψάξουν να μάθουν το οικογενειακό ιστορικό καρκίνου  και να υιοθετήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Φέτος μάλιστα προτρέπουν τους άνδρες να ασχοληθούν και με την κατάθλιψη που εισβάλει στη ζωή των ανδρών…

Το 2012, η Global Journal αναφέρθηκε στο Movember ως μία από τις κορυφαίες 100 μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) στον κόσμο.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ζητήσετε απο το Perry & George artistic Hair Salon όπου μπορείτε να συμμετέχετε στον Μήνα του Άνδρα. Μάθετε από τον Γιώργο πως να φροντίζετε τα μαλλιά σας αλλά όχι μόνο. Υπάρχει και η υγεία σας... Συμβολίστε τη συμμετοχή και ενεργοποίησή σας αφήνοντας το μουστάκι που σας ταιριάζει… ή συνδυάστε μουστάκι και γενειάδα ή μούσι.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ