ΣΠΑΡΤΗ. Το notospress.gr καταγράφει εδώ και αρκετά χρόνια τον παλμό της κοινής γνώμης, με καθημερινή παρουσία στη κοινωνία, με διείσδυση στα social media και με εργαλεία που βοηθούν στην αποτύπωση των τάσεων και των ζητημάτων.
Έτσι, το τελευταίο δεκαπενθήμερο έθεσε σε ψηφοφορία καίριο ερώτημα που καλούσε τους πολίτες – αναγνώστες να καταδείξουν το θέμα που τους απασχολεί εντονότερα απ’ τα άλλα. Είναι χαρακτηριστικό ότι 5 με 6 πολίτες στους 10 ψήφισαν ότι η υπόθεση της ανάκλησης της μετάθεσης του ιατρού Ν. Κρητικού στη Νοσοκομειακή Μονάδα της Σπάρτης είναι ζήτημα που τους απασχολεί πρώτιστα.

Είναι αυταπόδεικτο ότι το συγκεκριμένο θέμα μονοπωλεί τις συζητήσεις της κοινής γνώμης λόγω της φύσεως του. Σε κάθε συνύπαρξη πολιτών και συζήτηση των κοινών πραγμάτων, θα ακούσεις γνώμες και απόψεις για το θέμα.

Στην, προ ολίγων ημερών, συνέντευξη τύπου του βουλευτή και των μελών της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας ήταν παρούσα και η υπεύθυνη του Τομέα Υγείας ιατρός κ. Α. Τζουγανάτου προκειμένου να ενημερώσει για τα θέματα Υγείας. Σε ερωτήσεις σχετικά με το θέμα της ανάκληση της μετάθεσης του συγκεκριμένου ιατρού προέκυψε απάντηση που ήδη έχει πυροδοτήσει νέες συζητήσεις και έντονο προβληματισμό. Κατά μια παράδοξη, για κόμμα της κοινωνίας όπως ο Σύριζα, λογική, ο «θόρυβος» που υπάρχει είναι μεγάλος και αδικαιολόγητος...
Σύμφωνα με την απάντηση, η ανάκληση της μετάθεσης έγινε από την παρούσα ηγεσία του ΕΣΥ προκειμένου να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να διορθωθεί το αποτέλεσμα μιας διάτρητης διοικητικής διαδικασίας.
Από τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων διεφάνη ότι οι ευθύνες μπορεί να ανήκουν, τόσο στην Διοικητή του Νοσοκομείου όσο και στον τότε Υφυπουργό. Ωστόσο, ουδέποτε έγινε ψύχραιμη διευκρίνιση και καταλογισμός ευθυνών, με αποτέλεσμα ο συγκεκριμένος ιατρός, από επιστημονικό υποκείμενο να έχει αντιμετωπιστεί ως γραφειοκρατικό αντικείμενο. Είναι δε ο μόνος που έχει υποστεί ήδη - εκτός από την υπηρεσιακή του στείρωση - τις συνέπειες μιας διαρκούς έκθεσης στον τύπο και «περιφοράς» στους ευαίσθητους αλλά και αδυσώπητους κύκλους της Υγείας.

Η υπόθεση συνεπώς, αντί να αποκλιμακώνεται, γίνεται ακόμα πιο δυσνόητη έως και δύσοσμη… Αυτό είναι ευθύνη της Διοίκησης του ΕΣΥ που, ενώ δηλώνει διατεθειμένη να διορθώσει τα πάντα, τελικά περιπλέκει το μοναδικό με το οποίο επέλεξε να ασχοληθεί… Οι πολίτες δεν πείθονται από την υπεραπλούστευση ότι ένα διοικητικό σφάλμα και η διόρθωσή του είναι η αρχή και το τέλος αυτής της υπόθεσης. Ζητούν πλέον ξεκάθαρη και υπεύθυνη απάντηση, αν είναι δυνατόν και από τον ίδιο τον υπουργό Υγείας, ώστε να κλείσει, να θρέψει ένα τραύμα που αίφνης ταλαιπωρεί την κοινωνία.
Ζητούν απάντηση στο ερώτημα: «Κύριε υπουργέ είναι παράνομη η μετάθεση του ιατρού Ν. Κρητικού από τους Μολάους στη Σπάρτη; Ναι ή όχι;»

Ο υπουργός κ. Ξανθός, ιατρός μικροβιολόγος, προφανώς έχει και την κατάρτιση αλλά και την έφεση να απομονώνει κάθε «μικροβιακή» και «παρασιτική» όχληση και να εξετάσει, υπο το φώς, όλες τις πτυχές της υπόθεσης σε συνθήκες εργαστηρίου και όχι πολιτικού διαδρόμου, έτσι ώστε το συντομότερο, ει δυνατόν και τις επόμενες ημέρες, να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση τόσο στη λακωνική κοινωνία όσο και στην ιατρική κοινότητα της Λακωνίας που παρακολουθεί δύσπιστη και ενοχλημένη τις εξελίξεις.

Δείτε πως ψήφισαν 154 αναγνώστες του notospress.gr:
Ποιό θέμα σας απασχόλησε περισσότερο το τελευταίο διάστημα:
Η ανάκληση μετάθεσης του ιατρού Νεοκλή Κρητικού 54% (83 ψήφοι)
Η δοκιμαστική πεζοδρόμηση του κέντρου της Σπάρτης 27% (41 ψήφοι)
Η δικαστική αντιπαράθεση Στ. Αργειτάκου - Χρ. Χιώτη 6% (10 ψήφοι)
Άλλο 12% (19 ψήφοι)
ΔΓ/ΔΑ 1% (1 ψήφοι)