ΤΡΙΠΟΛΗ. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνδιοργανώνει με την Κοιν.Σ.Επ 5ΕΝΤΕ, το Σύλλογο ΑμεΑ Αρκαδίας, και το Δήμο Τρίπολης το Wheeling2help Αρκαδίας. Παρόμοιες εκδηλώσεις θα γίνουν σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας εκτός από τη Λακωνία.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης συμμετοχικής διαδικασίας, που στόχο έχει την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τα προβλήματα των ανθρώπων με αναπηρία και τη στήριξη του φιλανθρωπικού έργου, για την αγορά 100 αναπηρικών αμαξιδίων και τη διάθεσή τους σε ανθρώπους και φορείς που τα χρειάζονται (5 αμαξίδια σε κάθε πόλη, συμπεριλαμβανομένης και της Τρίπολης).

Το Wheeling2help αποτελεί πρωτοβουλία δυο νέων ανθρώπων του Ελπιδοφόρου Χρυσοβέργη και της Θεοδώρας Μπίτση, οι οποίοι μέσω των δράσεων ευαισθητοποίησης τους έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν ένα σημαντικό ποσό για την αγορά των αμαξιδίων. Στο πλαίσιο του στόχου τους οι εθελοντές στις 7 Σεπτεμβρίου 2016 μαζί και με άλλους εθελοντές ξεκίνησαν να ποδηλατούν από την Κωνσταντινούπολη, υπό τις ευλογίες και τη συμπαράσταση του Οικουμενικού Πατριάρχη και υπό την αιγίδα της Εθνικής Παραολυμπιακής επιτροπής, με σταθμούς σε είκοσι πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων τέσσερεις στην Πελοπόννησο.

Στο πλαίσιο του Wheeling2help την Τρίπολη στην Πλατεία Άρεως την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου και τις ώρες 17:00-21:00 θα διοργανωθεί γιορτή με περισσότερους από τριάντα φορείς, συλλόγους και επιχειρήσεις που δήλωσαν συμμετοχή, μετά από ανοιχτή πρόσκληση, με στόχο την υποδοχή των εθελοντών της πόλης. Θα πραγματοποιηθούν επίσης μια σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις και δραστηριότητες και βιωματικά εργαστήρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοιες δράσεις θα διοργανωθούν στην Κόρινθο 27/09 ημέρα Τρίτη, Ναύπλιο 28/09 ημέρα Τετάρτη, Τρίπολη 29/09 ημέρα Πέμπτη και Καλαμάτα 01/10 ημέρα Σάββατο.

www.wheeling2help.com

fb: wheeling2help Τρίπολη