ΣΠΑΡΤΗ. Το Σωματείο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας θα λάβει ενεργά μέρος στις εκδηλώσεις του Δήμου Σπάρτης στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, πραγματοποιώντας βιωματικά εργαστήρια προσομοίωσης κινητικότητας τυφλών και παραπληγικών, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 στις 12:00 μ.μ.

Σημείο συνάντησης το πάρκο Ο.Τ.Ε.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την αναπηρία, να βιώσουν καθισμένοι σε ένα αναπηρικό αμαξίδιο τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας Άνθρωπος με κινητική αναπηρία, να δοκιμάσουν να κινηθούν με τα μάτια τους λευκού μπαστουνιού όπως ένας τυφλός, να ενημερωθούν για το πως μπορούν να μην εμποδίζουν οι υπόλοιποι πολίτες την ελεύθερη και ανεξάρτητη κίνησή του στο δομημένο περιβάλλον, φράσσοντας με κάθε είδους εμπόδια τα πεζοδρόμια και τις ράμπες πρόσβασης.

Για την τήρηση σειράς προτεραιότητας δηλώστε την πρόθεση σας να συμμετέχετε στα βιωματικά εργαστήρια στο κινητό του κ. Π.
Αλεξανδράκη 6932-312-912.
Για όσους το επιθυμούν θα εκδοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Προσοχή στους επιτήδειους!
Το Δ.Σ. του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας καλεί τους πολίτες να μην ξεγελιούνται από επιτήδειους που συγκεντρώνουν χρήματα στο όνομα κάποιου φορέα, κυρίως προστασίας ατόμων με αναπηρία, από διάφορα σημεία της χώρας, των οποίων ούτε την ύπαρξη γνωρίζουν ούτε το έργο τους μπορούν να ελέγξουν.

Κάθε πολίτης μπορεί να εκφράσει τα αισθήματα αλληλεγγύης και αγάπης προς το συνάνθρωπο, ενισχύοντας τον Άνθρωπο της διπλανής πόρτας ή φορείς στήριξης Ατόμων με Αναπηρία της περιοχής του, των οποίων το έργο ήδη γνωρίζει και είναι δυνατό να ελέγξει οποτεδήποτε.

Σε σχετική ανακοίνωση του Σωματείου σημειώνεται ότι η επέμβαση της αστυνομίας είναι δυνατή διότι κανείς από τους πλανόδιους επιτήδειους δεν διαθέτει την απαιτούμενη άδεια για την πραγματοποίηση εράνου.

Φωτό: e-sparti. Από το βιωματικό σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο στη Βιβλιοθήκη της Σπάρτης.