Το notospress.gr σε συνεργασία με την ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ παρουσιάζει ένα παραδοσιακό φαγητό «της μαμάς», ένα φαγητό που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους ειδικά όταν φτιάχνεται με ντόπια αγνά υλικά. Χοιρινό λεμονάτο με πατάτες και καρότα στην κατσαρόλα λοιπόν, καλή επιτυχία και …καλή όρεξη!

Υλικά
1 κιλό χοιρινό χωρίς κόκκαλο
2 ξερά κρεμμύδια
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
5-6 πατάτες κομμένες μικρά κυδωνάτα κομμάτια
Χυμό από ένα λεμόνι
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Παρασκευή
Τσιγαρίζουμε το χοιρινό στην κατσαρόλα. Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Τσιγαρίζουμε ελαφρώς και προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα. Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα και σβήνουμε με το λεμόνι. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει.
Όταν το κρέας «λιώνει» και οι πατατούλες με τα καρότα είναι έτοιμα, χυλώνουμε το ζουμάκι και σερβίρουμε το φαγητό μας σαν μελωμένη πηχτή σούπα.