Με μια ανακοίνωση σε καταγγελτικό τόνο, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Μολάων χαρακτηρίζει «επικίνδυνη» και «απαράδεκτη» την πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης σύμφωνα με την οποία «παγώνουν» όσες υποθέσεις προβλέπουν ποινές φυλάκισης έως δύο χρόνια και βρίσκονται στις αρμόδιες εισαγγελίες.

Συγκεκριμένα, στην εν λόγω ανακοίνωση, ο ΚΣ Μολάων κατηγορεί το Υπουργείο ότι «απαλλάσσει και δίνει συγχωροχάρτι σε όλους τους παράνομους» με ειδική σημείωση στους λαθροθήρες που έχουν συλληφθεί και των οποίων οι υποθέσεις δεν έχουν προς το παρόν εκδικαστεί ενώ ταυτόχρονα πιέζει τις Δικαστικές, Αστυνομικές, Πυροσβεστικές, Λιμενικές και Δασικές Αρχές αλλά και τη Θηροφυλακή «να κάνουν τη δουλειά τους».

«Κύριοι Υπουργοί, συγχαρητήρια και εις ανώτερα, να σας χαιρόμαστε για το σπουδαίο έργο που κάνετε. Έχετε περάσει όλους εμάς τους νομοταγείς πολίτες κορόιδα και μας προκαλείτε με τις ενέργειές σας», συνεχίζει ο υπογράφων την ανακοίνωση Πρόεδρος του Συλλόγου Ν. Μεμίτσας ενώ δηλώνει πως βρίσκεται εν αναμονή των αντιδράσεων της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος αφενός και του Υπουργού και «λαλίστατου προστάτη του περιβάλλοντος» κ. Τσιρώνη αφετέρου.

«Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο 4411/2016 είναι ότι πιο επικίνδυνο μπορεί να συμβεί σε ένα Κράτος δικαίου και σπρώχνει τους πολίτες στην παρανομία , αφού ξέρουν ότι δεν θα δικαστούν ποτέ , γιατί θα έρθει ύστερα από δύο χρόνια , πάλι κάποια ρύθμιση που θα τους αθωώνει» καταλήγει η ανακοίνωση υπογραμμίζοντας πως «σε κανένα Ευρωπαϊκό Κράτος δεν έχει τολμήσει Υπουργός να πάει στην Βουλή τέτοια νομικά εκτρώματα!!!».