ΣΠΑΡΤΗ. Ο Σύλλογος Γεωργιτσιάνων Σπάρτης «Το Κουτούνι» και η Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης διοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων στο όμορφο Γεωργίτσι με σκοπό την ανάδειξη και προβολή της ιστορίας του χωριού.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

10-12 Αυγούστου στην πλατεία Αγ. Αθανασίου έκθεση φωτογραφίας με θέμα « ΤΟ ΓΕΩΡΓΙΤΣΙ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ». Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη 10/8 στην πλατεία Αγ. Αθανασίου στις 21:00. Παράλληλα θα γίνει παρουσίαση με θέμα «ΤΟ ΓΕΩΡΓΙΤΣΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ» με ιδιαίτερη αναφορά στις εκκλησίες του χωριού. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης ενώ την παρουσίαση θα κάνει ο πρόεδρος της ΛΕ.ΦΩ.Σ. Γιάννης Γκλέκας. Ώρες λειτουργίας για το κοινό από τις 19:00 έως τις 23:00.

13 Αυγούστου και ώρα 20:30 στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Γεωργιτσίου παρουσίαση με θέμα « ΓΕΩΡΓΙΤΣΙ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ». Θα γίνει παρουσίαση φωτογραφιών και βίντεο από το 1900 έως και σήμερα μέσα από σπάνιο αρχειακό υλικό. Την επιμέλεια και την παρουσίαση έχει αναλάβει ο πρόεδρος της Λέσχης Φωτογραφίας Σπάρτης Γιάννης Γκλέκας. Στο χώρο θα λειτουργήσει και έκθεση φωτογραφίας. Σε περίπτωση άσχημων καιρικών συνθηκών η εκδήλωση θα γίνει σε αίθουσα του Σχολείου.

14 Αυγούστου στην πλατεία Υπαπαντής έκθεση φωτογραφίας με θέμα « ΤΟ ΓΕΩΡΓΙΤΣΙ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ». Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης. Ώρες λειτουργίας για το κοινό από τις 18:00 έως τις 24:00.

Συνδιοργάνωση εκδηλώσεων: Ν.Π. Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης