ΠΛΥΤΡΑ. Με τη βοήθεια των μικρών Φίλων, Γρηγόρη και Κωνσταντίνου, εντοπίστηκε το πρωί του Σάββατο 23 Ιουλίου 2016, στην Παραλία Πλύτρας «Αμμούλης», η 1η φωλιά θαλάσσιας χελώνας εντός του Όρμου Ξυλή.
Μέρες τώρα, όσοι είχαν την ευκαιρία να κολυμπούν στο Λιμάνι της Πλύτρας και στις Κόκκινες έβλεπαν χελώνες χωρίς όμως να έχει εντοπιστεί φωλιά.

Κάτοικος παρακείμενου σπιτιού έχει αναλάβει να παρακολουθεί και να προστατέψει την ήδη οριοθετημένη φωλιά, κυρίως τη νύχτα όπου άθελά του κάποιος επισκέπτης μπορεί να την καταστρέψει.
Όσοι παρατηρήστε ίχνη αντίστοιχα με αυτά της φωτογραφίας (μοιάζουν με ροδιές από τρακτέρ), ας επικοινωνήσουν με τον Σύλλογο Τουλίπα Γουλιμή, στη Νεάπολη ή ας το δημοσιοποιήσουν.

Οι φωλιές ΔΕΝ εμποδίζουν τις θαλάσσιες δραστηριότητες, ΔΕΝ δημιουργούν προβλήματα και είναι δείγμα ζωής και καθαρής θάλασσας.

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ότι το DNA της θαλάσσιας χελώνας την οδηγεί ακόμα και μετά από πολλά πολλά χρόνια στον τόπο που γεννήθηκε η ίδια ώστε να πραγματοποιήσει και τη δική της ωοτοκία.

Ας κάνουμε όλοι μια προσπάθεια να προστατευτεί το αρχαιότερο ζώο στον πλανήτη μας που έχει καταφέρει να επιβιώσει για χιλιάδες χρόνια.