ΣΠΑΡΤΗ. Η οργάνωση της ΚΝΕ στη Λακωνία διοργανώνει φέτος για πρώτη χρονιά προβολές θερινού κινηματογράφου.

Συγκεκριμένα, κάθε Τρίτη από αύριο 12 Ιουλίου μέχρι και την Τρίτη 2 Αυγούστου, στις 21.00, δίπλα στο νηπιαγωγείο στις Νέες Εργατικές Κατοικίες Σπάρτης θα προβάλλονται οι παρακάτω ταινίες με ελεύθερη είσοδο:

Τρίτη 12 Ιουλίου
Το Ματωμένο Διαμάντι

Σιέρα Λεόνε, δεκαετία 90. Ο Άρτσερ, ένας λευκός Νοτιοαφρικανός που επιζεί στον εμφύλιο πόλεμο κάνοντας λαθρεμπόριο διαμαντιών, μαθαίνει ότι ο ψαράς Σολομόν ανακάλυψε ένα σπάνιο ροζ διαμάντι. Προκειμένου να το αποκτήσει, βοηθάει, μαζί με μια ιδεαλίστρια Αμερικανίδα δημοσιογράφο, τον Σολομόν να βρει την αιχμάλωτη οικογένειά του.

Τρίτη 19 Ιουλίου
Τα μυαλά που κουβαλάς

Η 11χρονη Ράιλι μετακομίζει με την οικογένειά της από τις μεσοδυτικές πολιτείες στο Σαν Φρανσίσκο και τα συναισθήματά της (Χαρά, Θυμός, Θλίψη, Αηδία και Φόβος) προσπαθούν να την κατευθύνουν, σε διαρκή αντιπαράθεση μεταξύ τους, στην καινούρια ζωή της.

Τρίτη 26 Ιουλίου
Point Break

Ένας νεαρός πράκτορας του FBI αναλαμβάνει να εισχωρήσει μυστικά σε μια ομάδα αθλητών των extreme sports, οι οποίοι είναι ύποπτοι για μια σειρά παράτολμων ληστειών.

Τρίτη 2 Αυγούστου
Το αγόρι με τις μπλε πιτζάμες

Β Παγκόσμιος πόλεμος, στρατόπεδο Άουσβιτς. Μέσα από τα αθώα μάτια του Μπρούνο, τον οκτάχρονο γιο του Διοικητή του στρατοπέδου, παρακολουθούμε τη ζωή στο στρατόπεδο και την εξέλιξη μιας απαγορευμένης φιλίας που ανθεί ανάμεσα σε αυτόν και τον Σμούελ, ένα αιχμάλωτο Εβραιόπουλο. Τους δυο φίλους χωρίζει ένα συρματόπλεγμα το οποίο βάζει τα όρια στους 2 κόσμους.