Ο Δημήτριος - Ηλίας Καλοειδής γεννήθηκε στην Πετρίνα Λακωνίας και μετανάστευσε στις Η.Π.Α. το 1974.

Ο Δημήτριος αφοσιώθηκε στις επιχειρήσεις κοινής εστίασης, Μαζί με τη σύζυγό του Γεωργία, έχουν ιδρύσει μια αλυσίδα εστιατορίων και εγκαταστάσεων οι οποίες βρίσκονται στη Νέα Υόρκη.
Στη Σπάρτη ολοκληρώνουν σύγχρονη υπερπολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα στον Μυστρά.

Το ζεύγος Καλοειδή μετουσιώνει σε καθημερινό τρόπο ζωής όλα αυτά που συνθέτουν την ανθρώπινη υπόσταση και αποστολή πάνω σε αυτό τον πλανήτη. Το έργο τους, γίνεται αιτία για να προβληθεί ευρύτερα στην πόλη και στη χώρα που ζούνε το ελληνικό δημιουργικό στοιχείο, κατατάσσοντας έτσι τον Έλληνα συμμέτοχο στην κοινωνική και πολιτική ζωή των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι ίδιοι έχουν κάνει τεράστιες συνεισφορές σε εκκλησιές μοναστήρια νοσοκομεία και σχολεία, τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στην Ελλάδα.

Βοήθησαν με πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό στη διάσωση του σχολείου της κοινότητας του Τιμίου Σταυρού στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης ( το οποίο και φέρει το όνομα των ευεργετών του) και έτσι συνεχίστηκε απρόσκοπτα τη λειτουργία του. Κάθε χρόνο προσφέρουν υποτροφία, αναλαμβάνοντας τα δίδακτρα των τριών κορυφαίων μαθητών του ημερησίου σχολείου Δημήτριος και Γεωργία Καλοειδή.

Έχουν βοηθήσει με σημαντικές δωρεές το Πολιτιστικό Κέντρο Λακώνων, το καρδιολογικό κέντρο του νοσοκομείου της Νέας Υόρκης στο Queens, την ίδρυση του Ιατρικού /οδοντιατρικού κέντρου στην ακαδημία του Αγίου Βασιλείου, στο Garrison της Ν.Υ. ,το Ίδρυμα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής για το κέντρο ελληνικής εκπαίδευσης. Με την δωρεά τους το Άσυλο Ανιάτων Σπάρτης απέκτησε μεταφορικό μέσο για την παιδική πτέρυγα. Στην Πετρίνα η αυτονόμηση της ύδρευσης και η απεξάρτηση από τις πηγές της Αγίας Μαρίνας είναι έργο του ζεύγους Καλοειδή . Έργο το οποίο στοίχισε περίπου στα 500.000 ευρώ. Επιπροσθέτως ήταν οι Κύριοι Ευεργέτες για την 10η επέτειο συμποσίου ελληνικών γραμμάτων και τεχνών.

Το 1994 ο Παναγιότατος του Οικουμενικού Πατριαρχείου κύριος Βαρθολομαίος απένειμε στον κ. Καλοειδή τον τίτλο του ΑΡΧΟΝΤΑ του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο οποίο είναι μέλος του συμβούλιου και το υπηρετεί ως ταμίας του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου».

Ο Δημήτρης Καλοειδής δώρισε στο Νοσοκομείο Σπάρτης ένα ασθενοφόρο, το οποίο μετά από επιθυμία του καλύπτει τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας Γυθείου. Παράλληλα δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες είναι οι θετικές ανταποκρίσεις του Δημήτρη Καλοειδή σε φορείς και συλλόγους που ζητούν μικρή ή και μεγαλύτερη βοήθεια σε είδος ή ακόμα και σε χρήμα.