Σε εξίσωση για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η υπόθεση της διαχείριησης των Στερεών Αποβλήτων στην Πελοπόννησο. Οι Δήμαρχοι απορρίπτουν την πρόταση Τατούλη και η Περιφέρεια ζητά πλέον απο την Κυβέρνηση να προχωρήσει ή να προτείνει καλύτερη λύση.

ΤΡΙΠΟΛΗ. Την τοπική διαχείριση των στερεών αποβλήτων προκρίνει η ΠΕΔ Πελοποννήσου η οποία συνεδρίασε εκτάκτως με πολλές ωστόσο να είναι οι απουσίες δημάρχων της Περιφέρειας.
Όλα αυτά λίγο πριν την κρίσιμη, για τις τελικές αποφάσεις, συνεδρίαση του ΦΟΣΔΑ Πελοποννήσου που έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Δευτέρα.

Στην συνεδρίαση της ΠΕΔ συζήτησαν θέματα τα οποία είχαν να κάνουν με τη διαχείριση των απορριμμάτων και συγκεκριμένα με τον σχεδιασμό διαχείρισης και το σχέδιο του ΠΕΣΔΑ αλλά και με τις ενέργειες που θα πρέπει στο εξής να προχωρήσει η ΠΕΔ.

Εισηγητής του θέματος ήταν ο Λάμπρος Καρούτζος, Χημικός μηχανικός - Περιβαλλοντολόγος ο οποίος «έδειξε» ως πιο συμφέρουσα τη λύση της τοπικής διαχείρισης.

Σε δηλώσεις του στο BESTtv ο πρόεδρος της ΠΕΔ Δ. Καμπόσος ανέφερε ότι «αν θέλει κάποιος να υπογράψει μνημόνιο σκουπιδιών ας το κάνει», συμπληρώνοντας ότι «ο λαός θα τον κρίνει». Στάθηκε επικριτικά εκ νέου στο ΣΔΙΤ και εμφανίστηκε σίγουρος ότι οι δήμαρχοι θα πάρουν τις σωστές αποφάσεις, με τον ίδιο να τάσσεται κατά του ΣΔΙΤ και υπέρ της τοπικής διαχείρισης.

Περιφέρεια: «Αν δεν θέλουν το ΣΔΙΤ να το καταργήσουν»
Για το θέμα παρέμβαση στο δελτίο του BEST έκανε και η αντιπεριφερειάρχης Ντ. Νικολάκου. Η κα Νικολάκου κάλεσε την κυβέρνηση να αποφασίσει αν θέλει ή όχι το ΣΔΙΤ. «Η κυβέρνηση δεν έχει παρά να αποφασίσει. Αν δεν θέλει το ΣΔΙΤ ας το καταργήσει», σημείωσε η αντιπεριφερειάρχης, στέλνοντας το μήνυμα ότι η Περιφέρεια δεν πρόκειται να επιτρέψει η Πελοπόννησος να μετατραπεί και πάλι σε μία ανεξέλεγκτη χωματερή. «Αν έχουν άλλη λύση καλύτερη ας την εφαρμόσουν» ανέφερε η κ. Νικολάκου, σημειώνοντας παράλληλα και την κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» στην οποία βρίσκονται περιοχές της Πελοπόννησου σήμερα…