Νέα ευρεσιτεχνία, της οποία τα δικαιώματα εξασφάλισε η iPhone θα απενεργοποιεί τις κάμερες των κινητών σε συναυλιακούς χώρους και θέατρα

Η Apple εξασφάλισε τα δικαιώματα για ένα νέο σύστημα που θα μπορούσε δυνητικά να αποτρέπει τους θαμώνες σε συναυλιακούς χώρους και θέατρα από το να βιντεοσκοπούν και να λαμβάνουν φωτογραφίες με τα iPhones τους. Η εφεύρεση φαίνεται πως θα προσφέρει στους συναυλιακούς χώρους μια δέσμη υπέρυθρων ακτίνων με την οποία απενεργοποιούνται οι κάμερες των κινητών τηλεφώνων.

"Η εκπομπή υπερύθρων θα μπορούσε να τοποθετείται σε μέρει όπου η βιντεοσκόπηση απαγορεύεται" σημειώνουν οι άνθρωποι που εμπνεύστηκαν την πατέντα και συμπληρώνουν: "Μια ηλεκτρονική συσκευή μπορεί να λαμβάνει σήμα υπερύθρων, να αποκωδικοποιεί τα δεδομένα και να απενεργοποιεί τις συσκευές καταγραφής, ανάλογα με την εντολή".

Όταν ενεργοποιείται η συσκευή, τα κινητά τηλέφωνα θα ειδοποιούν το χρήστη πως η "καταγραφή βίντεο και εικόνας δεν είναι εφικτή". Εναλλακτικά, ένα υδατογράφημα ή θόλωμα της εικόνας θα εφαρμόζεται σε κάθε εικόνα η βίντεο που λαμβάνεται έτσι ώστε να αποθαρρύνεται ο χρήστης να μοιραστεί το υλικό.

Στο παρελθόν μια σειρά από καλλιτέχνες έχουν τοποθετηθεί για το θέμα, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά τους με πολίτες που καταγράφουν σχεδόν όλη την εμφάνισή τους με το κινητό τους τηλέφωνο. Η Adele, πριν από ένα περίπου μήνα, είχε διακόψει την ζωντανή της εμφάνιση προκειμένου να ζητήσει από μια γυναίκα στο κοινό να σταματήσει να βιντεοσκοπεί και να απολαύσει τη συναυλία. Ο ηθοποιός Benedict Cumberbatch παρακάλεσε τους θεατές να σταματήσουν να βιντεοσκοπούν τη θεατρική παράσταση Hamlet, στην οποία πρωταγωνιστούσε.
Πηγή: news247