Ο Πέτρος Ηλιόπουλος ηγείται του ομίλου By Peter and Paul’s, ενός ομίλου ψυχαγωγίας και εστίασης με τζίρο τουλάχιστον 25 εκατ. ευρώ ετησίως. Ο όμιλος έχει διοργανώσει δεκάδες χιλιάδες πάρτι και επιχειρηματικές εκδηλώσεις.

Έφτασε στο Τορόντο μαζί με την οικογένειά του, όταν ήταν 12 ετών. Η καταγωγή του είναι από την Σπάρτη Λακωνίας. Δούλεψε από μικρός στο εστιατόριο του θείου του.

Μετά την ολοκλήρωση ενός επιχειρηματικού προγράμματος στο κολέγιο Seneca, γνώρισε και παντρεύτηκε τη γυναίκα της ζωής του, την Αννα. Είναι πατέρας τριών κοριτσιών της Κατερίνας, της Αντζελας και της Νικόλ.
Με τη βοήθειά της συζύγου του, αγόρασε το πρώτο του μαγαζί, τον φούρνο «Paul’s Fine Foods», το οποίο ύστερα μετονόμασε «Peter and Paul’s», μετατρέποντάς τον σταδιακά σε πολυχώρο ψυχαγωγίας.

Υπό την ομπρέλα της «By Peter and Paul’s», έχει στην ιδιοκτησία του δεκατρία κέντρα ψυχαγωγίας, καταστήματα με είδη δώρων, το catering «Table Talk», το «S4 Show Solutions» το οποίο παρέχει δημιουργικές ιδέες και ψυχαγωγία με dj, εταιρείες διακόσμησης και διαχείρισης εκδηλώσεων, την «Engine 8 Media», η οποία ασχολείται με τις υπηρεσίες διαφήμισης και σχεδιασμού του ομίλου και άλλα.

Το πιο πρόσφατο (Αύγουστος 2015) δημιούργημα του ομίλου του Πίτερ Ηλιόπουλου είναι το Universal Event Space, δηλαδή ένας εντυπωσιακός χώρος που εκτείνεται σε 85.000 τετραγωνικά πόδια και μπορεί να φιλοξενήσει οποιαδήποτε εκδήλωση, από γάμους και χοροεσπερίδες μέχρι εταιρικά συνέδρια και επιδείξεις μόδας, μέχρι και 2000 ατόμων. Ο προϋπολογισμός του είναι 32 εκατομ. δολάρια, και σύμφωνα με τον κ. Ηλιόπουλο θα είναι ο καλύτερος πολυχώρος φιλοξενίας στον Καναδά, αν όχι στον κόσμο ολόκληρο. Όπως είναι φυσιολογικό ο Ηλιόπουλος αισθάνεται απόλυτα υπερήφανος για το τελευταίο του δημιούργημα. Για το 2015 έλαβε το βραβείο Καλύτερου Ομίλου Φιλοξενίας από το εμπορικό επιμελητήριο του Βόαν.

«Ανακαλύπτουμε τι άνθρωπος είστε, τι πάρτυ θέλετε να κάνετε, τι καλεσμένους θέλετε να φέρετε, οτιδήποτε αφορά το πάρτυ σας, και το κάνουμε ένα ωραίο “πακέτο” για να φροντίσουμε εσείς και οι καλεσμένοι σας να περάσετε υπέροχα. Η αγορά είναι πολύ ανταγωνιστική, και εδώ και 30 χρόνια η φιλοσοφία είναι αυτή που διατηρήσαμε. Είναι το καλό φαγητό, οι καλές υπηρεσίες, και το να διατηρούμαστε στην κορυφή. Αυτό μας κράτησε σαν εταιρεία… Ανυπομονώ να γιορτάσουμε και 40, και 50 χρόνια υπηρεσιών. Νιώθω δυνατός, και στο μέλλον περιμένουμε συναρπαστικά πράγματα», λέει ο Ηλιόπουλος σε συνέντευξή του.

Η τελευταία του επένδυση αφορά σε ιδιαίτερη ξενοδοχειακή μονάδα στη Λακωνία που βρίσκεται σε εξέλιξη, εν μέσω του ρευστού επενδυτικού περιβάλλοντος που επικρατεί στην Ελλάδα. Επίσης στο κέντρο της Σπάρτης έχει δημιουργήσει ένα σημαντικό χώρο εστίασης, το Υ.Κ.