ΣΠΑΡΤΗ. Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ.) Σπάρτης πραγματοποιεί, σύμφωνα με το πρόγραμμα αναβάσεών του, ορειβατική εξόρμηση διάσχισης της κορυφογραμμής του Ταϋγέτου («Πενταδάχτυλος»), το Σάββατο, 2 και την Κυριακή, 3 Ιουλίου 2016, με το εξής πρόγραμμα :

1η ημέρα : Αγ. Παρασκευή – Κουφοβούνι – Γούπατα – Νεραϊδοβούνα – Κόζα – Τσάρκος.
2η ημέρα : [Αναβρυτή – Λιβάδι –] Σπανακάκι – Σιδηρόκαστρο – Αθάνατη Ράχη –Προφ. Ηλίας – Ορειβατικό Καταφύγιο –Πηγή Μαγγανιάρη.
Η διαδρομή, λόγω του πεδίου, των καιρικών συνθηκών και της πολύωρης διάρκειάς της, χαρακτηρίζεται ως μεγάλης δυσκολίας (βαθμός δυσκολίας: Γ-Δ) και η διάρκειά της είναι περίπου 12 ώρες για το Σάββατο και επιπλέον 13 ώρες για την Κυριακή.

Λόγω ακριβώς αυτών των απαιτήσεων, απαραίτητες προϋποθέσεις για τη συμμετοχή είναι η πολύ καλή φυσική κατάσταση και ανάλογη εμπειρία, ο κατάλληλος ορειβατικός εξοπλισμός (& εφόδια) και η προηγούμενη συνεννόηση με τους αρχηγούς-συντονιστές.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν από τους συντονιστές της εξόρμησης Πάνο Παππά (τηλ. 6945832701 –για την 1η ημέρα) και Σωτήρη Γραφάκο (τηλ. 6972030935) & Κώστα Λαγανά (τηλ. 6974098419) – για τη 2η ημέρα), το αργότερο μέχρι το βράδυ της Πέμπτης 30/6. (Φωτογραφία ΕΟΣΣ)