ΣΠΑΡΤΗ. Πιστή στο ραντεβού της και φέτος η Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης μας προσκαλεί στη 16η ετήσια έκθεση της στο χώρο της κεντρικής πλατείας Σπάρτης. Η φωτογραφική ματιά των μελών της ΛΕ.ΦΩ.Σ. που αποτυπώνεται στην έκθεση με τίτλο "Καθ’ Οδόν" καταπιάνεται με την φωτογραφία Δρόμου.

Η φωτογραφία δρόμου έχει αποκλειστικά καλλιτεχνική φύση και αν πρέπει να οριστεί με μία μόνο φράση, θα μπορούσε να πει κανείς ότι πρόκειται για την «κοινωνική καταγραφή της ανθρωπότητας μέσα σε δεδομένες χρονικές στιγμές και τόπους».

Τα μέλη της Λέσχης αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Ιστορικά η φωτογραφία δρόμου, με τυχαίες σκηνές, είναι ανεκτίμητη στην κατανόηση μεταξύ των ανθρώπων και στο να μάθουν από που και πώς φτάσαμε μέχρι εδώ. Πως οι άνθρωποι μετακινούνταν γύρω από την πόλη, πώς ντύνονταν , πού ψώνιζαν, κλπ.

Πρόκειται για ένα είδος φωτογραφικής τέχνης που απευθύνεται σε ιδιαίτερο και περιορισμένο κοινό. Τα δύο βασικότερα χαρακτηριστικά της φωτογραφίας δρόμου είναι πρώτον το ανθρώπινο στοιχείο μέσα σε μια εικόνα και δεύτερον, η φυσικότητα, δηλαδή η απόλυτα ελεύθερη φωτογράφιση όλων αυτών που συμβαίνουν δίπλα μας».

Όλα τα παραπάνω αποτέλεσαν την αφορμή αλλά και το ερέθισμα για την πραγματοποίηση της φετινής έκθεσης της ΛΕ.ΦΩ.Σ. που θα γίνει στην κεντρική πλατεία Σπάρτης, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Σπάρτης, από τις 5 έως και τις 9 Ιουλίου. Στην έκθεση συμμετέχουν 31 μέλη της ΛΕ.ΦΩ.Σ. με 61 φωτογραφίες μέσα από τις οποίες ο θεατής θα έχει την δυνατότητα να έρθει πιο κοντά στο συγκεκριμένο είδος φωτογραφίας .

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τρίτη 5 Ιουλίου και ώρα 21:15
H έκθεση θα λειτουργεί για το κοινό από την Τρίτη 5 έως και την Σάββατο 9 Ιουλίου.

Ώρες λειτουργίας από 20:00 έως και 23:00.