Υλικά

1 πακέτο γίγαντες
4 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 φύλλα δάφνης
4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
300 γραμ. παστό μανιάτικο σύγκλινο ΤΣΙΚΑΚΗΣ - ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Παρασκευή

Μουσκεύουμε σε νερό τους γίγαντες αποβραδίς. Κατόπιν, τους νεροβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Σοτάρουμε στο λάδι το σκόρδο και το κρεμμύδι και προσθέτουμε το παστό κομμένο σε κομμάτια. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε 1 φλιτζάνι του τσαγιού καυτό νερό και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς μέχρι να χυλώσουν ελαφρά.