Υλικά
• 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
• 250 γρ. βούτυρο φρέσκο
• 2 φλιτζάνια καρύδια σπασμένα
• 1 φλιτζάνι αμύγδαλα αποφλοιωμένα σπασμένα
• 1/2 φλιτζάνι σουσάμι
• 2 κουτ. σούπας σουσάμι
• 1 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
• 1 πρέζα γαρίφαλο σκόνη
• 8 γαρίφαλα ολόκληρα

Για το σιρόπι
• 2 φλιτζάνια νερό
• 1 φλιτζάνι ζάχαρη
• 1 φλιτζάνι μέλι
• 10 γαρίφαλα ολόκληρα
• 1/2 λεμόνι (τον χυμό), 1 πορτοκάλι (τον χυμό)

Παρασκευή

Για το σιρόπι: Βράζουμε σε δυνατή φωτιά όλα τα υλικά για το σιρόπι μέχρι να αρχίσει να δένει για 15-20 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε τα γαρίφαλα. Μόλις κρυώσει λίγο, προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού και το ανακατεύουμε.

Για το γλυκό: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C. Τοποθετούμε το σουσάμι σε ένα στεγνό σκεύος και το ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Λιώνουμε το βούτυρο. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τα καρύδια, τα αμύγδαλα και το σουσάμι με την κανέλα και το γαρίφαλο. Απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας ένα φύλλο και το αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με 2 επιπλέον φύλλα τα οποία τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο. Βάζουμε το μισό μείγμα με τους ξηρούς καρπούς κατά μήκος του φύλλου και το τυλίγουμε δημιουργώντας ένα ρολό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με 3 ακόμη φύλλα έτσι ώστε να έχουμε δύο ρολά. Αλείφουμε με λίγο βούτυρο ένα ταψί και μεταφέρουμε εκεί τα ρολά. Τα κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με τις 2 κουταλιές σουσάμι. Ψήνουμε τις σαμουσάδες για 35 περίπου λεπτά ή μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα. Βγάζουμε τα γλυκά από τον φούρνο και αμέσως τα περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.