Ολοκληρώθηκε η διαδικασία του Εθνικού Διαλόγου για το Κυνήγι

Θα ακολουθήσει η μελέτη των προτάσεων των φορέων από ειδική Επιτροπή του ΥΠΕΝ26-05-2016 11:05   

Η διαδικασία του Εθνικού Διαλόγου για το Κυνήγι, που ξεκίνησε στις 10 Μαρτίου με πρωτοβουλία του Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη, ολοκληρώθηκε στις 22 Μαΐου 2016, με την υποβολή προτάσεων.

Στην ατζέντα του διαλόγου τέθηκαν από τον Αν. Υπουργό, οι τέσσερις Άξονες:
I. Το θεσμικό πλαίσιο που διέπει το κυνήγι (όπως άδειες θήρας, εγγραφή σε σωματείο, έλεγχος, εκπαίδευση κυνηγών, δικαιώματα κυνηγού και σωματείου κτλ)
II. Το οικονομικό πλαίσιο (συνδρομές, διάθεση εσόδων κλπ)
III. Η φύλαξη της φύσης και ο έλεγχος της λαθροθηρίας (ιδιωτικοί φύλακες θήρας, παραβατικότητα στη φύση, κλπ)
IV. Τα διαχειριστικά σχέδια βιοποικιλότητας (προστασία πανίδας και χλωρίδας, περιοχών, κριτήρια καθορισμού κυνηγετικής περιόδου κτλ)

Στα πλαίσια του Εθνικού διαλόγου για το κυνήγι, πραγματοποιήθηκαν τρεις συναντήσεις στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Στον διάλογο συμμετείχαν εμπλεκόμενες περιβαλλοντικές διευθύνσεις και γραμματείες, Πανεπιστημιακοί φορείς, επιμελητήρια, εκπρόσωποι κυνηγετικών οργανώσεων, εκπρόσωποι περιβαλλοντικών οργανώσεων και ΜΚΟ, σχετικά σωματεία, ομοσπονδίες και πολιτικά κόμματα. Στόχος ήταν να διαμορφωθεί πλήρης εικόνα της υφιστάμενης κατάστασης στα θέματα της θήρας, χωρίς αποκλεισμούς και προαπαιτούμενα.

Οι συνολικές προτάσεις που εστάλησαν στα πλαίσια του Εθνικού Διαλόγου για το κυνήγι είναι 78. Όλες οι προτάσεις των φορέων μπορούν να αναζητηθούν στην ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε στον ιστότοπο του Υ.Π.ΕΝ:
http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=920&language=el-GR

Θα ακολουθήσει η μελέτη των προτάσεων των φορέων από Επιτροπή που θα συσταθεί από τον Αν. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και θα στελεχώνεται από υπηρεσιακούς παράγοντες με ειδικές γνώσεις στην διαχείριση της άγριας πανίδας και ειδικότερα της θήρας.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας

 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ