10 καλλονές με καταγωγή από τη «Σπάρτη» που γοητεύουν και διχάζουν…
ΣΠΑΡΤΗ. Λέγεται ότι οι απόγονοι της Ωραίας Ελένης διατηρούν την ομορφιά και την γοητεία της και επί των ημερών μας. Aς δούμε κάποιες από τις «Σπαρτιάτισσες» σύγχρονες γυναίκες της Λακωνίας στις οποίες για διάφορους και συγκεκριμένους λόγους, έχει σταθεί ο φωτογραφικός φακός. Ας πάμε κι ένα βήμα πιο πέρα και ας ψηφίσουμε την καταλληλότερη να λάβει τον διαδικτυακό τίτλο της «Ωραίας Ελένης».

Ψήφισε κι εσύ στην ψηφοφορία που έχει αναρτηθεί στην πρώτη σελίδα του notospress.gr (δεξιά στη μέση) και διαμόρφωσε το αποτέλεσμα στα πρώτα λακωνικά διαδικτυακά καλλιστεία. Δες προσεκτικά κείμενα και φωτογραφίες και ψήφισε.
Ο πρώτος κύκλος θα κλείσει με την επιλογή των 3 πρώτων από τις 10 και στη συνέχεια θα αναδειχθεί η «Ωραία Ελένη».
Ας γνωρίσουμε καλύτερα τις υποψήφιες


1. Βανέσα Καπασούρη: Το μοντέλο με το μεσογειακό ταμπεραμέντο! Aνερχόμενο αστέρι στο ελληνικό μόντελινγκ. Εντυπωσιακή, πανύψηλη, δυναμική και συνάμα ευαίσθητη - ως Καρκίνος- με αυθεντική μεσογειακή ομορφιά και sex-appeal που προκαλεί ταχυπαλμίες! Γεννήθηκε στις 14 Ιουλίου του 1987 στις ΗΠΑ και μόλις τριών χρόνων ήρθε με την οικογένειά της στη Σπάρτη, όπου και μεγάλωσε.

2. Ορθούλα Παπαδάκου: H πανύψηλη και δυναμική τηλεπερσόνα! Η Ορθούλα Παπαδάκου γεννήθηκε στον Καναδά από Έλληνες γονείς με καταγωγή από την Ποταμιά Λακωνίας και ήρθε στην Ελλάδα στα 18 της εξαιτίας της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού που την πήρε μεταγραφή. Αν και ζει αρκετά χρόνια στην Ελλάδα πλέον δεν λέει να μάθει με τίποτα να μιλάει σωστά.

3. Τζένη Τζιβεριώτη: Η σπαρτιάτισσα Μις Παγκόσμιος Τουρισμός! Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σπάρτη. Μετακόμισε στην Αθήνα σε ηλικία 18 ετών. Σπούδασε Βιομηχανική Διοίκηση και Τεχνολογία στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Ξεκίνησε να ασχολείται με το μόντελινγκ ως φοιτήτρια. Δυνατή στιγμή ήταν η κατάκτηση της κορυφής στον διεθνή διαγωνισμό «Μις Παγκόσμιος Τουρισμός 2001. Σύζυγος του επιχειρηματία Γιάννη Τσακουμάκο με τον οποίον έχει δημιουργήσει οικογένεια.

4. Ευγενία Τσαούση: Μια…τσαούσα της υποκριτικής από τη Σπάρτη! Η Ευγενία Τσαούση γεννήθηκε στις 13 Απριλίου του 1986 στην Αθήνα αλλά μεγάλωσε στη Σπάρτη. Είναι ελληνίδα ηθοποιός απόφοιτη της δραματικής σχολής "Θεοδοσιάδη" και "Θέατρο Αλλαγών" του Θοδωρή Αθερίδη. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής με το Γιάννη Μπέζο και το Θοδωρή Αθερίδη, Φωνητικής και musical theater με την Εβελίνα Παπούλια. Ιδιαίτερα γνωστή στο τηλεοπτικό κοινό έγινε μέσα από το ρόλο της Ρομίνας στη σειρά του Mega "Η Πολυκατοικία" και από τους Βασιλιάδες, επίσης σειρά του Mega, όπου, το 2012, υποδύεται τη Σόφη Καπάτου.

5. Τρεισυ Σπυριδάκου: Η Λάκαινα που ξεσηκώνει τους Καναδούς! Η Ελληνοκαναδή ηθοποιός Τρέισι Σπυριδάκος από τη Λακωνία κατάφερε και έγινε ευρύτερα γνωστή μέσω της ταινίας «Rise of the Planet of the Apes» αλλά και της τηλεοπτικής σειράς του NBC «Revolution». Γεννήθηκε το 1988 στη Μανιτόμπα του Καναδά, από Έλληνες γονείς, τον Γιώργο και την Αναστασία Σπυριδάκου, ιδιοκτήτες εστιατορίου. Η οικογένεια της μετακόμισε στη Λακωνία και συγκεκριμένα στη Σκάλα, όταν η ίδια ήταν μόλις τεσσάρων ετών και επέστρεψαν στον Καναδά 5 χρόνια αργότερα.

6. Ρία Αντωνίου: Η Σταρ (Πελοπόννησος) που θα μας μείνει αξέχαστη. Αναστατώνει τα τηλεοπτικά πλατό και τα φωτογραφικά studio με τις σέξυ εμφανίσεις της. Η Ρία Αντωνίου γεννήθηκε στις 14 Ιουλίου του 1988 στην Αθήνα και κατάγεται από τη Μάνη Λακωνίας. Μεγάλωσε στο Χαλάνδρι και σπούδασε Διαιτολογία στο ΙΕΚ ΞΥΝΗ. Συμμετέχοντας σε διάφορους διαγωνισμούς ομορφιάς, κατέκτησε τον τίτλο της Miss Young στα Πελοποννησιακά Καλλιστεία το 2006 ενώ ένα χρόνο αργότερα στέφθηκε Σταρ Πελοπόννησος. Άλλες διακρίσεις: Αναπληρωματική Miss Model of the World, Miss Face & Miss Φωτογένεια στο διαγωνισμό “Miss Model of the world” που πραγματοποιήθηκε στην Κίνα.

7. Αθηνά Οικονομάκου: Ο φακός υποκλίνεται μπροστά της. Στα 26 της, η – γεννημένη στην Σκάλα Λακωνίας - Αθηνά Οικονομάκου έχει ήδη προλάβει να γίνει το εθνικό μας κορμί (λόγω της γνωστής πατριωτικής διαφήμισης) και η εθνική μας «καριόκα» (λόγω του ρόλου της στο ‘Η ζωή της άλλης’). Πόσες ακόμη εθνικές χαρές της είναι γραφτό να μας χαρίσει; Εσχάτως ασχολείται με το σχεδιασμό κοσμημάτων.

8. Τζίνα Αλιμόνου: Υποψήφια για Hall of Femme Η ωραιότερη Σπαρτιάτισσα όλων των εποχών έκανε καριέρα ως μοντέλο σε Γαλλία και Γερμανία σε μια εποχή που αυτό ήταν - ακόμη πιο - Σισύφειος άθλος. Εξουθενωτικά σέξι (όταν το επέλεγε) και ταυτόχρονα απογειωτικά σικάτη (από default), η Τζίνα Αλοιμόνου έπαιζε πάντα το παιχνίδι με τους δικούς της όρους. Παντρεύτηκε Βαρδινογιάννη αλλά παραμένει εξαιρετικά ελκυστική και ποθητή.

9. Μαρία Κανέλλη: Η βασίλισσα του ρινγκ Η Ελληνοαμερικανίδα Μαρία Κανέλλις είναι καθαρόαιμη Σπαρτιάτισσα. Κάτι που αποδεικνύει εδώ και δεκαετίες στα ρίνγκ της Αμερικής, όπου και έχει πολλάκις ψηφιστεί ως η πιο σέξι wrestler. Τίτλο που υπερασπίζεται συχνά πυκνά με φωτογραφήσεις στο Playboy..!

10. Μπέτυ Κουράκου: Αναστατώνει κερκίδες και καναπέδες… Η Μπέτυ Κουράκου που έχει κάποιες από τις πιο αισθησιακές φωτογραφήσεις αποφάσισε να παντρευτεί… (τον Παντελή Θεοχάρη) προς μεγάλη απογοήτευση χιλιάδων θαυμαστών της. Αποκαλυπτικές, λιτές καμπύλες και ζεστά μαύρα μάτια… Αναδείχθηκε από τα Καλλιστεία Γυθείου ένα φεγγαρόλουστο καλοκαιρινό βράδυ στην παραλία Μαυροβουνίου.