ΣΠΑΡΤΗ. Με σχετική ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Σπάρτης καταγγέλλει ότι, το Σάββατο 14/5 το πρωί, «με εγκληματικό και απαράδεκτο τρόπο δολοφονήθηκαν με φόλες 4 αδέσποτα σκυλιά στο Δήμο μας».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι ένα εξ αυτών «δολοφονήθηκε» στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης και τα υπόλοιπα τρία στον εξωτερικό χώρο του προσωρινού καταφυγίου που διατηρεί ο Δήμος Σπάρτης μερικά χιλιόμετρα από το κέντρο. Επιπλέον, δηλητηριάστηκε ένα ακόμη αδέσποτο που σώθηκε τελευταία στιγμή χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες του αρμόδιου υπαλλήλου.

Στο χώρο των επιθέσεων, μετά από έλεγχο, βρέθηκε σημαντικός αριθμός δηλητηριασμένων δολωμάτων τα οποία και περισυλλέγησαν. Τα δολώματα και τα σπλάχνα των ζώων αποστέλλονται από το Δήμο Σπάρτης για τοξικολογική έρευνα σε κρατικά εργαστήρια ελέγχου για την εξακρίβωση του δηλητηρίου. Οι πρώτες πάντως ενδείξεις αιτίας θανάτου των ζώων δείχνουν πως η δηλητηρίαση έγινε με κυάνιο. Εξάλλου, περιστέρια της κεντρικής πλατείας παρουσίασαν παράξενα νευρικά συμπτώματα μετά από ανεξέλεγκτη ρίψη σπόρων.

Για τα γεγονότα αυτά ενημερώθηκε το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης και το αρμόδιο Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνες προς όλες τις κατευθύνσεις για τον εντοπισμό του ή των δραστών.

Ο Δήμος, υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση, «καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά όλες τις άνομες και εγκληματικές ενέργειες κατά των αδέσποτων ζώων της περιοχής μας, οι οποίες εγκυμονούν εξίσου επικίνδυνες και εγκληματικές πρακτικές κατά της ζωής των ίδιων των πολιτών και επισκεπτών της».