272,3 εκ. χρήστες email έχουν πέσει θύματα hacker, εσείς;

Τα στοιχεία των λογαριασμών χρησιμοποιούνται σε online συναλλαγές ενώ πωλούνται από τον hacker έναντι 1 δολαρίου ο κάθε ένας. Τι πρέπει να κάνετε για να προφυλάξετε το λογαριασμό σας31-08-2016 13:27   

Μία ενδιαφέρουσα, σημαντική και αρκετά ανησυχητική είδηση δημοσίευσε τις τελευταίες ώρες το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «περισσότεροι από 272.3 εκατομμύρια λογαριασμοί email έχουν παραβιαστεί από hackers και πραγματοποιούνται online συναλλαγές για τα στοιχεία τους (usernames/passwords)».

Λόγω του όγκου των πληροφοριών που έχουν παραβιαστεί, η συγκεκριμένη υποκλοπή χαρακτηρίζεται ως «μια από τις μεγαλύτερες διαδικτυακές επιθέσεις όλων των εποχών».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι, σύμφωνα με τον Alex Holden της Hold Security, η πλειοψηφία των λογαριασμών που έχουν παραβιαστεί προέρχονται από τη ρωσική υπηρεσία Mail.ru. 57 εκατομμύρια από τους συνολικούς 64 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες της υπηρεσίας έχουν πέσει θύματα hackers ενώ επιπλέον σε κίνδυνο βρίσκονται 40 εκατομμύρια λογαριασμοί Yahoo, 33 εκατομμύρια λογαριασμοί Hotmail και 24 εκατομμύρια λογαριασμοί Gmail.

Η επίθεση φέρεται να έχει προκληθεί από έναν νεαρό Ρώσο hacker, ο οποίος πουλά τα στοιχεία κάθε λογαριασμού έναντι μόλις $1! Και ενώ οι Mail.ru και Microsoft έχουν παραδεχτεί την απειλή, η Yahoo και η Google δεν έχουν προβεί προς το παρόν σε καμία ανακοίνωση.

Αν πάντως ανησυχείτε για τον λογαριασμό σας καλό θα είναι να αλλάξετε έγκαιρα password και να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία «two-step authentication».

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ