Έχουν ήδη περάσει 41 χρόνια από όταν γυρίστηκε η πασίγνωστη σειρά «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» κι όμως, σήμερα έρχονται στο φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο έγιναν αυτά τα γυρίσματα.

Στην σειρά συμμετείχαν αρκετοί ηθοποιοί και εκατοντάδες κομπάρσοι, αλλά δεν μιλούσαν όλοι καλά αγγλικά. Έτσι, πολλές συνομιλίες ηχογραφήθηκαν ξανά στο στούντιο. Αυτό συνέβη και με τον Βογιατζή, που υποδύθηκε τον Ιωσήφ, του οποίου η φωνή «ντουμπλαρίστηκε» από άλλο ηθοποιό.

Ειδικό βάρος δόθηκε στο μακιγιάζ του Ρόμπερτ Πάουελ. Μια λεπτή γραμμή σκούρου μπλε eyeliner στο επάνω μέρος του ματιού τόνιζε τα γαλάζια μάτια του, κάνοντας το βλέμμα του εξωπραγματικό. Επιπλέον, ο σκηνοθέτης έβαλε τον ηθοποιό στη διαδικασία να μην ανοιγοκλείνει καθόλου τα μάτια του στις σκηνές του. Και εκείνος προσπάθησε τόσο ώστε πέτυχε να τα ανοιγοκλείσει μόνο μία φορά αποδίδοντας εξαιρετικά πειστικά τον Ιησού!

Η σειρά έκανε πρεμιέρα στην ιταλική RAI στις 27Μαρτίου 1977 και καθήλωσε 28 εκατομμύρια θεατές. Ακόμα και ο Πάπας σύστησε στους πιστούς να την παρακολουθήσουν. Μερικές ημέρες αργότερα, στις 3 Απριλίου 1977 μεταδόθηκε από το βρετανικό ΙΤV με περίπου 21 εκατομμύρια θεατές, ενώ στις ΗΠΑ παίχτηκε το 1981 από το ΝΒC και κέντρισε το ενδιαφέρον 90 εκατομμυρίων ατόμων. Μέχρι σήμερα συνεχίζει να παίζεται κάθε Πάσχα από διάφορα κανάλια ανά την Υφήλιο.